Herkesin yaptığını sonunda Sony de yaptı!

Ve beklenen oldu, Sony merakla beklenen 2 yeni cihazını sonunda resmen tanıttı: İşte S1 ve S2!

Sony'den 2 yeni bomba!

Ve sonunda beklenen oldu, teknoloji sektörünün önemli isimlerinden Sony, iPad ve tablet bilgisayar savaşında yeni bir cephe açtı ve Tokyo'da düzenlenen konferansta yeni tablet bilgisayarı S1 ve S2'yi tanıttı.

Her iki tablet bilgisayar da Google'ın tablet bilgisayarlar için geliştirdiği ve Honeycomb kod adını taşıyan Android 3.0 işletim sistemini kullanıyor.

Sony S1, 9.4 inç'lik ekranıyla öne çıkarken, Nvidia'nın çift çekirdekli Tegra 2 platformunu kullanıyor. 5.5 inç'lik çift ekranıyla dikkat çeken S2 modelinde de Nvidia Tegra 2 platformu tercih edilmiş. Sony'den Kunimasa Suzuki, S2 ile ilgili yaptığı açıklamada çift ekrana sahip S2'nin kitap gibi kullanılacağını ve kullanıcıların dijital ortamda kitap okuyabileceğini kaydetti.

2012'ye kadar tablet bilgisayar pazarında iPad'den sonra iki numara olmayı hedefleyen Sony, konferansta yeni ürün yelpazesi olan "hibrid" notebook bilgisayarlarıyla ilgili de bilgi verdi.

2009 yılı Nisan ayında satışa sunulan ve tablet bilgisayar pazarının yüzde 83.9'unu elinde bulunduran Apple iPad, Gartner'ın yayınladığı rapora göre 2010'da 17.6 milyon adet satmıştı.

Hurriyet

Okuyucu Yorumları