Hindistan'ın gazı kesildi. Firmalar şikayetçi

Hindistan'da yetişmiş iş gücü pahalılaştığı için teknoloji firmalarının ilgisi gün geçtikçe azalıyor

Hindistan çok pahalı

Hindistan, teknoloji firmaları için artık oldukça pahalı bir ülke. Yakın gelecekte, ufak çaplı teknoloji firmaları için Hindistan, sadece anılarda yer alan bir ülke olacak gibi görünüyor. Bunun nedeni ise hızla artan kira ve hükümetin ağır vergileri.

Hindistan'da, özellikle yazılım endüstrisi son yıllarda olağanüstü bir şekilde hızla büyüyor. Diğer bir deyişle yazılım endüstrisinin Hindistan'da ulaştığı rakam 52 milyar $'a dayanmış vaziyette. Ancak bu büyüme ardından pek çok sorunu da beraberinde getiriyor.

Yavaşlayan Amerikan ekonomisi, Hindistan'ın geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Bunun yanında hükümetin koyduğu vergiler konusunda ülke çapındaki belirsizlik de hala giderilmiş değil.

IT SME Association'ın başkanı Sankaran P. Raghunathan, Hindistan'daki bu kötü gidişatı şöyle ifade ediyor: "Hindistan hükümetinin mali politikaları nedeniyle, Hindistan'da iş yapmak artık eskisi kadar kolay değil."

Ülkedeki büyük çaplı şirketler ise bu olumsuz durumdan fazla etkilenmiyor ancak vergi oranları konusunda onların da sıkıntılı olduğu biliniyor.

Görünen o ki, yakın zamanda Hindistan'daki bu belirsizlik yüzünden bazı yabancı şirketler Hindistan'dan daha ucuz bir yer aramaya başlayacaklar.

Okuyucu Yorumları