Hotmail hesabını Gmail altında kullanın!

Hem Gmail, hem Hotmail mi kullanıyorsunuz? Öyleyse ikisini tek bir yerden kullanmaya ne dersiniz?

Gmail'de Hotmail hesabı!

İnternetin hayatımızı kolaylaştırdığı tartışılmaz bir gerçek. Ancak aynı zamanda pek çok farklı hizmet için pek çok farklı şifreyi hatırlamak gibi bir sorunu da beraberinde getiriyor. Özellikle de birden çok e-posta hesabınız varsa... Gmail hayatımızı kolaylaştırmak ve Hotmail gibi diğer e-posta sağlayıcılardan uzak durmamızı (!) sağlamak için yeni bir hizmet sunuyor. Artık birden çok e-posta hesabınızı Gmail hesabınız içerisinden kullanmak mümkün.

Gmail'inize yeni bir hesap eklemek için öncelikle e-posta sayfanızdan "ayarlar" bölümüne ve burada da "hesaplar" bölümüne girmeniz gerekiyor. Burada "sahip olduğunuz diğer e-posta adresi ekleyin" linkine tıklayın. Açılan yeni pencereye Gmail'de kullanmak istediğiniz e-posta adresini yazarak "sonraki adım" butonuna basın. Kullanmak istediğiniz e-posta adresinin size ait olduğunu doğrulamak için "doğrulamayı gönder" butonuna basın. Kısa süre içerisinde ekleyeceğiniz e-posta adresine Gmail takımından bir e-posta gelecektir. Bundan sonra tek yapmanız gereken e-posta içerisindeki linki tıklamak ve e-posta ile size ulaşan onay kodunu Gmail penceresine kopyalayarak onay vermek.

Eğer Gmail hesabınızın dili Türkçe değilse size POP sunucu adresi ve Port bilgisi sorabilir. Bu durumda POP Sunucu: pop3.live.com ve Port: 995 olmalı. Hesabınızı ekledikten sonra Hotmail'inize gelen postaları Gmail'den görebileceğiniz gibi yine Gmail'den yeni posta da gönderebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları