IBM, Linux'u geniş kitlelere yayıyor

IBM, yazılımda bağımsızlığın sembolü olan Linux'un daha geniş kitleler tarafından tanınması ve kullanılması için verdiği destek doğrultusunda, Türkiye'deki 3., Ankara'daki 2. Linux Merkezi'ni, 4 Ocak'ta hizmete açtı.

IBM, Linux'u geniş kitlelere yayıyor

IBM Türk'ün Ankara binasında hizmete giren merkezden, Linux'la ilgili çalışmalar yapmak ve açık standartlara dayalı yazılım çözümleri geliştirmek isteyen bütün kişi, kurum ve kuruluşlar, ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ankara Linux Yetkinlik Merkezi, hafta içi her gün 09:30- 12:00 ve 13:30- 17:00 saatleri arasında kullanıma açık olacak.

Merkezde, Linux eğitimlerinin yanı sıra IBM'in yazılım geliştiricilere sunduğu, Linux, Java, Web Hizmetleri, XML gibi açık ve endüstri standartlarına dayalı teknolojiler ile çözümleri kapsayan DeveloperWorks aktiviteleri yapılacak. Seminerler, çalıştaylar ve Linux sohbetleri gerçekleştirilecek olan merkezde, IBM ve Portakal Teknoloji'nin işbirliğiyle eğitimler düzenlenecek. Linux teknolojik araştırma ve geliştirme seminerleri ise IBM, IBM DeveloperWorks, Labris Teknoloji ve Linux'a destek veren dernekler tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Merkezin Teknik Özellikleri

Merkezde, 8 kişinin aynı anda kullanabileceği bilgisayarlı sınıf, 4 adet rack üzerinde kurulu 2'şer CPU'luk IBM xSerisi sunucuları, IBM BladeCenter ve 4 adet IBM Blade sunucusu bulunuyor. Blade suncularda 2 adet JS20 IBM Power işlemcili, 2 adet HS20 Intel işlemcili sunucular mevcut. Kullanıcılar, IBM Power işlemciler üzerinde çalışma imkanı bularak, bu işlemciyle Linux üzerinde çalışan uygulamaları deneme imkanı bulacak.

Okuyucu Yorumları