İlk internet sitesi oymuş

Aradan geçen yıllara rağmen, uzun zaman önce hazırlanan ilk WWW sitesi halen hayatta...

İlk internet sitesi oymuş

İnternet ne kadar zamandır aramızda hiç durup düşündünüz mü? Peki, internet denen ağlar örgüsü, ilk üretildiğinde de bugünkü gibi miydi? Yoksa çok mu daha farklı bir görünüşe sahipti? İşte tüm bunların artık bir cevabı var.

Bir nesil internetsiz dünyadan, aktif internet kullanımına geçti ve tüm değişimleri gördü. Fakat göremeyen yeni nesiller için CERN, 1991 yılında üretilmiş ilk internet sitesini günümüze taşıyor. NeXT bilgisayardan Tim Berners-Lee tarafından yapılan site, girdiği ilk haberinde "World Wide Web"in gelişini haber veriyor. "Dünyanın her noktasına, sonsuz bilgi aktarabilmeyi amaçlayan dokümantasyonlar yığını." gibi bir ibare kullanan site, gerçekten 20 yılda nelerin değiştiğini bize net bir şekilde gösterebiliyor.

Nitekim site yüzde yüz orijinal halinde değil zira 1991 yılından, 1992 yılına kadar bir dizi güncelleme geçirmiş ve WWW projesi geliştikçe site de geliştirilmiş. Ne yazık ki o ilk sitenin orijinal bir ekran görüntüsü bulunmuyor ama dün ve bugün arasındaki farkı halen görmemize imkan sağlayabiliyor.

Okuyucu Yorumları