Indiegogo'daki bu saat gerçek mi?

İnternette ortaya çıkan bu telefon / saat karışımı cihaz, görenleri şaşırtmaya devam ediyor!

Şaka mı; gerçek mi?

Kickstarter gibi bir sosyal fonlama servisi olan Indiegogo'da ortaya çıkan yeni bir proje beraberinde bir tartışmayı da getirdi.

Saat gibi kola takılabilen bükük ekranlı bir telefon projesi olan Portal'ın görüntüleri ve videoları, telefonu aynı zamanda bir akıllı saat gibi kullanabilmeyi da sağlıyor. Gizli servislerin, özel askeri birliklerin bileklerinde taşıdıkları dokunmatik ekranlı taktik iletişim panellerine benzeyen bu yeni yöntemle telefon taşıma alışkanlıklarının değişmesi de mümkün. Elbette proje sadece bir yöntemi değil, yeni bir cihazı da kapsıyor. Bükülebilir ekrana sahip özel bir telefon/kol saati olarak tasarlanan cihaz, 8 MP kameraya, 6 inç ekrana, 2GB RAM'e sahip yüksek donanımlı bir telefon olarak dikkat çekiyor.

Ancak Indiegogo sitesi, projelerin açılabilmesi için ürünün bir prototipinin geliştirilmiş olması veya projeye dair belgelerin gerçekliğinin ispatlanması gibi şartlar koşmuyor. Dolayısıyla bu projenin aslında sadece bir "trolleme" denemesi olması da mümkün ki, projenin sayfası Indiegogo'dan çoktan silinmiş durumda. Bu ilginç cihazın tekrar karşımıza çıkıp çıkmayacağı ise merakla beklenen bir konu...

Okuyucu Yorumları