Instagram'daki davranışlarınız, yaşınızı söylüyor!

Yeni bir araştırma, Instagram'da yaptıklarınızın, yaşınız hakkında önemli ipuçları verdiğini söylüyor!

Instagram hakkında ilginç gerçek!

Eğer beğenilmeyen Instagram fotoğraflarınızı özenle ayıran bir kişi iseniz, bir genç olma ihtimaliniz çok yüksek. En azından Penn State University tarafından yapılan bir sosyal medya davranışları araştırmasının sonuçları bunu söylemekte.

Doçent Dongwon Lee'nin the Atlantic'e söylediğine göre, geriye gidip fotoğrafları silme davranışı gençler arasında oldukça yaygın çünkü onlar "popüler olmak istiyorlar ve bu yüzden aldıkları beğeniler hakkında oldukça dikkatliler."

Ayrıca gençler, Lee'nin ekibinin araştırmasına göre daha yaşlılara göre daha fazla fotoğraf ile etkileşime geçip yorum yapıyor ve beğeniyorken, kendilerinin daha az fotoğrafını yayınlıyorlar. Tabii ki bu az fotoğraf yayınlama kısmı, sadece gençlerin geriye gidip fotoğrafları silmelerinden dolayı bu şekilde gözüküyor olabilir. Bunun yanı sıra, yetişkinlerin daha geniş bir ilgi alanı bulunurken, gençler genellikle sadece kendi "ruh halleri ve kişisel durumları" hakkında yayın yapıyor.

Lee'nin ekibi araştırmasını Instagram ve 500 milyon kullanıcısı üzerine yoğunlaştırmış durumda çünkü API'nin büyük sosyal medya ağları arasında çalışması en kolay olan olduğunu söylemekte. Ayrıca Instagram üzerindeki bir "Beğeni"nin, bir kalbin "tweet'ini beğendim"den "bunu gördüm ve artık konuşmayı bitiriyorum"a kadar pek çok farklı anlama gelebildiği Facebook veya Twitter'dan çok daha az karmaşık olduğunu belirtmekte...

Okuyucu Yorumları