Intel 400$'lık dizüstü bilgisayarını Brezilya'da s

150$'lık notebook'dan sonra Intel de 400$'lık dizüstü bilgisayarını Brezilya'da görücüye çıkardı

400$'lık laptop.

Intel'in, gelişmekte olan ülkeler için üreteceği, 400$'lık dizüstü bilgisayarın ilk örneği Brezilya'da sunuldu.

Intel'in Brezilya'da küçük bir alanda okullarda test ettiği düşük maliyetli bilgisayarların sunumu 5 Aralık itibariyle yapıldı. Normal bir dizüstü bilgisayarın yarısı büyüklüğündeki 400$'lık bilgisayarın ağırlığı ise 1,3 kg. 7 inçlik bir ekrana sahip dizüstü bilgisayar, kablosuz internet uyumlu. Diğer taraftan sabit disk yerine flash bellek kullanılan dizüstü bilgisayarda aynı zamanda cd veya dvd okuyucu da bulunmuyor.

Kar amacı olmayan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) kuruluşunun üreteceği söylenen dizüstü bilgisayarların fiyatı ise en son $150 olarak duyurulmuştu. Intel'in 400$'lık dizüstülerinin ne kadar başarılı olacağı bilinmez ama şu da bir gerçek, henüz 150$'lık dizüstüler için de üretime geçilmiş değil. Tabii bunu gören Intel de, Brezilya hükümetine 400$'lık bilgisayarlardan 700-800 civarında bağışta bulunacağını açıkladı.

Diğer taraftan Intel'in Satış ve Pazarlama'dan sorumlu üst düzey yöneticisi John Davies'in de söylediği gibi "Amaç ortada, bu bilgisayarlardan milyonlarca ama milyonlarca üretmek." Brezilya başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise kendisine 150$'lık dizüstülerden de bir prototipin ulaştığını, Intel'in 400$'lık bilgisayarı ve Hindistan'dan bir diğer firmanın üreteceği bilgisayarı da gördükten sonra seçimlerini yapacaklarını açıkladı.

Intel'in, 400$'lık dizüstüsüne, fiyat ile ilgili yapılan olumsuz eleştilere yanıtı ise seri üretime geçilmesiyle birlikte fiyatın daha da düşebileceği yönünde oldu.

Okuyucu Yorumları