Intel işi Facebook nasıl bir şey olur?

Hayallerin Facebook'u nasıl olmalı? Sizi bilemeyiz ama Intel'in ne istediğini artık biliyoruz...

Intel: Hayallerin Facebook'u!

Intel çalışanlarından birisi blogunda Facebook'ta görmek istediği değişiklikleri yazdı. Yazısında kendi hayatındaki sorunları da örnek olarak gösterdi.

Intel'den Dale Taylor'un yazısında Facebook'un, farklı kişilerle ne kadar bilgi paylaştığı konusuna değindi. Taylor kendi boşanmasını örnek göstererek "Eski eşim ve ailesi Facebook üzerindeki çocuklarımız ile benim tarafımdan görülebiliyor. Ne eski eşimi ne de ailesini görmemeyi ve haklarında yeni bir şey öğrenmemeyi yeğlerdim. Ama Facebook'ta karşıma çıkıp duruyor" dedi.

Taylor sözlerinin devamında "Çocuklarımla konuşmak, ne yaptıklarını görmek ancak seçtiğim bazı insanlarla ilgili hiçbir şey görmek istemiyorum. Facebook'un bu meseleyle ilgilenmesi gerek çünkü hayat o kadar basit değil ve bağlantılarımızı daha iyi idare edebilmeye ihtiyacımız var."

Taylor'un önerileri

Taylor'un önerileri
İstedikleri MSN'de görünmezliğe benziyor

Intel'in kendi sitesinde yayınlanan blogda Taylor'un bazı önerileri var:

- Kullanıcıların insanlara önem seviyesi atayarak bu kişilerle ilgili haberleri önem sırasına dizebilmesi.

- Belirlenen insanlarla ilgili hiçbir şey görmeme seçeneği, tabii ki bu insanlar bilmeden.

- Gizlilik modu, utandırmak veya kızdırmak istemediğiniz birilerin engellemeden veya hesaptan çıkartmadan hayatınızdan çıkartabilmek. Örneğin rahatsız edici derecede sık yeni mesaj yayınlayan birilerinden böylece kurtulmak.

Bu mesaj Facebook'ta gizlilik meselesini tekrar gündeme getiriyor.

Okuyucu Yorumları