Intel, yeni Intel Optane SSD'lerini tanıttı!

Intel, düzenlediği IDF 2015 etkinliğinde yeni Intel Optane SSD'lerini tanıttı.

Intel yeni SSD'lerini tanıttı

Yakın dönemde teknoloji devlerinden birer birer bellek teknolojilerine ilişkin atılımlar görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Samsung, yeni 256 gigabit'lik 48 katmanlı 3 boyutlu V-NAND belleklerini tanıtmıştı. Öte yandan Toshiba ve SanDisk'in de bu konuda ciddi çalışmaları bulunuyor. Yine Intel de boş durmuyor ve Micron ile iş ortaklığıyla birlikte yoluna devam ediyor. Bu defa konuya ilişkin gelen haber Intel'e ait: Intel, yeni 3D XPoint teknolojili Intel Optane SSD'lerini duyurdu.

Intel ve Micron tarafından geliştirilen 3D XPoint teknolojisi, günümüz depolama çözümlerine daha hızlı bir yorum getiriyor. Intel'in düzenlediği IDF 2015 etkinliğinde bizzat Intel'in CEO'su Brian Krzanich tarafından tanıtılan Intel Optane, 2016 yılında 3D XPoint alt yapısına sahip olarak kullanıcılara sunulacak.

Optane, geleneksel belleklere oranla 1000 kat daha hızlı ve 1000 kat daha dayanıklı olacağının sözünü veriyor. Öte yandan Optane SSD'ler, yine NAND tabanlı SSD'lere kıyasla 7 kat daha hızlı olduğu söyleniyor. Elbette bunu yeni Intel Optane SSD'ler 2016'da pazara sunulduğunda hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları