iOS 5'de eksik olan özellikler!

iOS 5 tanıtıldı ancak bazılarımız hala tatmin olmuş değil. İşte eksik kalan bazı özellikler...

iOS 5'deki eksiklikler!

Apple dünkü WWDC etkinliğinde yeni mobil işletim sistemi iOS 5'i ortaya çıkardı ve 200 yeni özelliğin 10 tanesi sahnede tanıtıldı.

Ancak yapılan tüm bu yeniliklere rağmen bazılarımız tatmin olmuş değil. İşte iOS 5'den beklediğimiz ancak alamadığımız bazı özellikler:

Facebook entegrasyonu: Apple, Twitter'ın çekirdek iOS uygulamaları ile entegrasyonunu duyurdu, dolayısıyla artık kamera, fotoğraf galerisi gibi uygulamalardan direkt olarak 'Tweetlemek' mümkün. Ancak Facebook hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

3G üzerinde FaceTime: 3G bağlantısı üzerinden FaceTime görüşmesi yapabilmek (sadece Wi-Fi yerine) hakkında da hiçbir şey söylenmedi. Ancak bu konu daha çok mobil hizmet sağlayıcılarıyla ilgili olabilir.

Ses kılavuzlu navigasyon ve diğerleri

Ses kılavuzlu navigasyon ve diğerleri
Widget'lar hala yok

Ses kılavuzlu navigasyon: Uzun süredir istenen bu özellik henüz iPhone'a gelmedi. Google Maps'in bir Google özelliği olması nedeniyle bazı sorunlar yaşanıyor olabilir, ancak bir çok kullanıcı bu özelliğin eksikliği nedeniyle Android cepleri tercih ediyor.

Widget'lar: Android'de oldukça faydalı olan ve sevilen özelliklerden biri de bilgiye bir bakışta hızlı erişim sağlayan widget'lar. iOS 5 hava durumu ve hisse senetleri bilgilerini açılır uyarılar ile sunsa da, bazılarımız giriş ekranı veya kilit ekranında kullanılabilecek widget'ları bekliyorduk.

Uygulamaları deneyebilmek: App store'da uygulama satın almayla ilgili en can sıkıcı şey, herhangi bir geri ödeme şansınızın olmaması. Apple bunun için kullanıcılara uygulamayı iade edebileceği bir süre tanıyabilirdi. Örneğin Android'de 15 dakikalık bir deneme süresi sunuluyor.

Okuyucu Yorumları