iOS 6 hangi yenilikleri sunuyor?

Önümüzdeki hafta kullanıma sunulacak olan iOS 6'nın en önemli yeniliği ve fazlası haberimizde!

iOS 6 size ne getirecek?

iPhone 5'in tanıtılması ile beraber daha önce tanıştığımız iOS 6'yı daha yakından görmüş oldu. iPhone, iPod Touch ve iPad'deki App Store uygulamasını yenileyen iOS 6, uygulamalar arasında dolaşmak için de yeni bir mekanizma sunuyor.

19 Eylül'de kullanıma sunulacak olan iOS 6'da kullanıcıların en önemli nokta, App Store'un yeni tasarımı olacak gibi görünüyor. Yeni App Store uygulaması, uygulamanın ana ekranındaki "Kategoriler" düğmesini kaldırarak yerine yeni "Genius" ("Dahi") düğmesini getiriyor. Bu önemli bir değişiklik çünkü, yeni Genius düğmesi sizi kategoriler yerine Apple'ın önerilerine yönlendiriyor. Uygulama sayısı 700 bini aşan App Store'da böyle bir keşif yöntemi için doğru zaman gibi görünüyor.

Kartlı gezinti işlevi de uygulamalar arasında dolaşmayı kolaylaştırıyor. Bu yeni işlev, geliştiricilerin "Uygulama Mağazası Optimizasyonu"na odaklanmasını gerektirecek gibi görünüyor. Web geliştiricilerinin SEO'ya (arama motoru optimizasyonu) dikkat etmesi gibi. Yeni özelliklerin uygulama puanlarını nasıl etkileyeceği, iOS 6 kullanıma sunulduğunda anlaşılacak.

iOS 6'daki diğer yenilikler

iOS 6'daki diğer yenilikler

iOS 6 ile Apple'ın WWDC etkinliğinde zaten tanışmıştık. Haziran ayında yapılan etkinlikte öğrendiklerimizin üzerine çok şey eklenmemiş bulunuyor. İşte iOS 6'daki diğer önemli özelliklerden bazıları:

Siri: Siri'nin arama özellikleri artık daha güçlü. Bu sayede spor müsabakalarının sonuçları ve film saatleri de önünüze sunulabiliyor.

iMessage: iOS 6 ile beraber iMessage, farklı Apple cihazlarınız arasında eşitlenebiliyor. Bu sayede örneğin iPad'inizi bir kenara bırakıp mesajlaşmaya iPhone'unuzdan veya Mac'inizden devam edebiliyorsunuz.

Maps: iOS 6 ile Apple, Google Maps'i bırakıyor ve kendi harita çözümüne geçip yapıyor. Şimdiye kadarki işaretler, onun tamamlanmamış olduğunu gösteriyor. Ancak 3D haritalar, yol tarifi gibi yeni işlevlerin hoş geliştirmeler olduğunu düşünüyoruz.

Passbook: Apple'ın Google Wallet gibi hizmetlere cevabı olan Passbook, kredi kartı bilgilerinizi, müşteri ödül kartlarınızı, kuponlarınızı ve uçak biletlerinizi saklayabiliyor.

Facebook: iOS'un Facebook entegrasyonu artık daha sıkı. iOS'un herhangi bir yerinden Facebook'a erişmeniz mümkün olacak.

3G üzerinden Facetime: Facetime için artık 3G bağlantısına sahip olmanız şart değil.

iCloud sekmeleri: Bu işlev sayesinde diğer iCloud cihazlarınız arasında web tarayıcınızın sekmelerini paylaşabileceksiniz.

YouTube: Apple'ın entegre YouTube uygulaması, iOS 6'da artık yok. YouTube videolarını Safari'de seyretmek istemiyorsanız, Google'ın yeni YouTube uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları