iOS 7'nin yeniliklerine şimdiden ulaşın!

iOS 7'nin yeniliklerini şimdiden iPhone veya iPad'inize getirmenin yollarını açıklıyoruz!

Hemen şimdi iOS 7!

iOS 7 Apple tarafından tanıtılmış olsa da iPhone ve iPad'lere sonbaharda gelecek. Ancak iOS 7'de öne çıkan yeniliklerin bazılarını üçüncü parti uygulamalar ve jailbreak'li ceplere yönelik ince ayarlarla şimdiden kullanabilirsiniz.

Yeni görünüm

iOS 7'deki en önemli değişiklik, tüm stok uygulamaların yeni görünümü. Tasarımı tamamen yenilenen arayüzün aynısını iOS 6'da şu an elde etmeniz mümkün olmasa da jailbreak'li bir cihaza sahipseniz Winterboard ile benzer bir tema yükleyebilirsiniz. Simgeler için FlatIcons, iyi bir seçenek. FlatIcons ile uyarı merkezine iOS 7'dekine benzer bir görünüm kazandırabilirsiniz. Diğer uygulamalar için onların yerine geçecek üçüncü parti alternatifleri kullanabilirsiniz.

Yeni Apple Weather uygulaması, Yahoo'nun Weather uygulamasına oldukça benziyor. Calendar'ı WeekCal veya Sunrise ile değiştirebilir, e-posta istemcisi olarak Mailbox'ı kullanabilirsiniz.

Control Center, gerçek çoklu görev, AirDrop

Control Center, gerçek çoklu görev, AirDrop

Control Center

iOS 7'deki bu yeni ekran, uçak modu, bluetooth gibi ayarlara hızlı erişim sağlıyor. Bu ayarlara ulaşabilmek için parmağınızı ekranın altından yukarıya doğru sürüklemeniz yeterli. Jailbreak'li iPhone'lar ise SBSettings ve NCSettings gibi uygulamalar sayesinde bu işlevlere uzun zamandır sahip olabiliyorlar.

Gerçek çoklu görev

iOS 7'deki bir başka yenilik ise, çoklu görev yönetiminde. Apple'a göre uygulamalar artık arka planda çalışabilecek ve bu sırada pilinize aşırı bir yük bindirmeyecekler. Bu işlevin aynısına şu an sahip olmanız mümkün değil. Ancak jailbreak'li cihazlar, Background Manager ile uygulamaları arka planda çalıştırabilir ve bu işleve oldukça yaklaşabilirsiniz.

AirDrop

Yeni bir işlev olan AirDrop, etrafınızdaki iPhone sahipleriyle fotoğraf ve dosya paylaşımını kolay bir hale getiriyor. Apple'ın yeni işlevi kadar derin bir entegrasyon sunmasa da, ücretsiz bir uygulama olan Bump ile etrafınızdaki Bump kullanıcılarıyla birkaç adımda dosya paylaşımında bulunabilirsiniz.

Bump'a alternatif olarak Filedrop'u da denemenizi tavsiye ediyoruz.

Ek Siri komutları ve otomatik güncellemeler

Ek Siri komutları ve otomatik güncellemeler

Ek Siri komutları

iOS 7'de Siri'ye eklenen yeni komutların tam olarak ne olduklarını görebilmek için biraz beklememiz gerekecek. Ancak şimdi jailbreak'li cebinize AssistantEnhancer'ı indirerek Siri'ye çok sayıda yeni komut ekleyebilirsiniz.

Otomatik uygulama güncellemeleri

iOS 7'deki yeni seçeneklerden biri olan otomatik uygulama güncellemeleri, uygulamalarınızın arka planda otomatik olarak güncellenebilmesine izin verecek. Bir jailbreak uygulaması olan Auto App Updater ise belirli zamanlarda iPhone'unuzun güncellemeleri kontrol etmesini ve tümünü otomatik olarak yüklemesini sağlıyor.

Okuyucu Yorumları