iPad 2'nin başarısının sırrı işte bu...

iPad 2 teknolojik olarak en ileri cihaz olmayabilir ama rakiplerine toz yutturan önemli bir yanı var

iPad 2'nin gizli sırrı!

Apple, iPad ile yakaladığı başarıyı iPad 2 ile bir adım daha ileri götürecek ve çıtayı daha da yükseltecek gibi görünüyor. Yeni iPad'in başarısını şimdiden garantileyen önemli nokta ise Apple'ın konuya rakiplerinden çok farklı yaklaşıyor olması.

iPad 2 duyurulduğundan beri herkes heyecan verici A5 işlemcisini konuşuyor. Çift çekirdekli 1,2 GHz A5 işlemcisi bir önceki iPad'e göre hızı neredeyse iki kat arttırıyor. Üstelik grafik anlamında da A5'in büyük etkileri var. Bu tip cihazların ticari başarısını yakından etkileyen oyun sektörünün iPad 2'ye özel bir ilgi göstereceğinden hiç şüphe yok. Daha güzel grafiklere sahip, daha gelişmiş oyunlar iPad 2'nin diğer tüm özelliklerine önemli bir artı katacak.

Ama iPad 2'nin işlemcisi aslında türünün tek örneği değil. Taşınabilir cihazlar için Qualcomm ve Nvidia en az A5 kadar gelişmiş işlemcilerini çoktan duyurdular. Peki bu alternatif işlemcileri kullanan rakipleri iPad 2'den daha başarılı olacak ürünler piyasaya sürebilir mi? İşte bu konuda çok da emin değiliz. Çünkü Apple'ın rakiplerinden farklı olarak bildiği sır, can alıcı noktanın son teknolojiyi kullanmak değil, doğru dengeyi bulmak olduğu...

Son teknoloji değil, gerekli teknoloji

Son teknoloji değil, gerekli teknoloji

iPad 2'nin A5 işlemcisi daha gelişmiş özelliklere sahip olduğu için doğal olarak daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu da daha gelişmiş bir pil kullanılmasına neden oluyor. Bu durumun aslında daha kalın ve daha ağır bir cihazın ortaya çıkmasına yol açacağını düşünmek mümkün. Fakat Apple bu konuda kullanıcı deneyiminden taviz vermemiş ve hem daha hafif, hem de iPhone'dan bile daha ince bir iPad 2 üretmeyi başarmış.

Buradaki asıl kilit nokta "kullanıcı tecrübesi". Daha önce bahsettiğimiz en az A5 kadar gelişmiş mobil işlemcilerden birini veya daha gelişmişini tercih etmemiş olması aslında Apple'ın bunu yapamayacak olması değil; tercih etmemiş olması. Çünkü daha da gelişmiş bir işlemci aynı zamanda kullanıcıya yansıtılması gereken ek bir maliyet anlamına geliyor.

Özellikle akıllı telefon pazarında şu anda kıyasıyla bir donanım yarışı yaşanıyor. Her firma iPhone ile rekabet edebilmek için daha gelişmiş işlemcilere ve diğer donanım özelliklerine sahip cihazlar üretme peşinde. Fakat Apple bu donanım yarışı çılgınlığını uzaktan izleyerek, kullanıcının ihtiyaç duyduğunun üzerine çıkmayacak ama özenle bir araya getirilmiş öğeleri tercih ediyor. Bunun sonucu olarak ta ortaya gereksiz detaylardan sıyrılmış, fiyatı kabul edilebilir sınırlarda kalan ve kullanıcının beklentileri hemen her alanda karşılayabilecek bir ürün çıkıyor. iPad 2'nin gerçek rakipleri sadece bu basit sırrı keşfeden firmalar arasından çıkacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları