iPad ve iPhone'lar köşeye sıkışıyor!

Apple, tüm rakipleriyle birlikte imza attığı ama inatla uymadığı anlaşmada köşeye sıkışıyor!

iPhone'lar köşeye sıkışıyor!

Eğer Avrupalı politikacıların isteği olur ise Apple, sadece kendisine ait ürünlerde kullanılabilen özel şarj cihazı ve arabiriminden vazgeçmek zorunda kalabilir.

Avrupa Parlamentosu'nun iç market komitesi üyeleri, Perşembe günü yaptıkları kapalı bir oylama ile ortak telefon şarj arabirimi kullanımını zorunlu kılan yeni bir kanun üzerinde çalıştılar. Üyeler, bütün cihazların ve aksesuarlarının aynı tipteki şarj aletleri ile kullanılabilmesini istiyorlar. Bu isteğin amacı ise elektronik atıkların miktarını azaltmak. Alman üye Barbara Weiler, "kablo kaosunun" sonunun gelmesini istediğini söyledi.

Aslında konu için yapılan ilk hareket bu değil. 2009 yılında Avrupa Komisyonu, International Telecommunications Union (uluslararası Telekomünikasyon Birliği) ve önde gelen telefon üreticileri micro USB kullanımını konusunda gönüllü bir antlaşmaya imza atmışlardı. Ancak geçtiğimiz hafta üç gün içerisinde dokuz milyon iPhone 5s ve 5c satan Apple, imza atmış olmasına rağmen antlaşmaya bir türlü uymadı ve mİcro USB'ye geçen diğer tüm devlere rağmen, imzasına bağlı kalmadı.

Bundan sonra olması beklenen ise komitenin Avrupa Konsülü ile resmi olmayan görüşmelere başlayarak kanunun gerekli adımlardan daha hızlı geçmesini sağlamaya çalışması.

Okuyucu Yorumları