iPhone 15 Pro'ların ısınma sorunu devam mı ediyor?

Bazı iPhone 15 Pro kullanıcıları, telefonlarının hala aşırı ısındığından şikayetçi. Ama görünüşe bakılırsa Apple, bunun normal olduğunu iddia ediyor.

iPhone 15 Pro'ların ısınma sorunu devam mı ediyor?

iPhone 15 Pro'nun beklenenden daha yüksek ısılarda çalıştığına dair şikayetler, görünüşe bakılırsa bazı kullanıcılar için devam ediyor. Apple, geçen yıl Eylül ayında bu sorunu ele alarak, sorunun muhtemelen üçüncü taraf uygulamalardan kaynaklandığını belirtmiş ve iOS 17.1'de bir düzeltme yayınlanmıştı.

Bununla birlikte, 17.3 ve 17.4'ü çalıştıran güncel telefonlar da dahil, bazı kullanıcılar hala iPhone 15 Pro ve Pro Max ısı sorunlarından şikayet ediyorlar. Ancak bu şikayetler artık cevap bulmuyor olabilir. Müşteriler, ısınma sorunlarının Apple teknisyenleri tarafından dahili olarak "beklenen davranış" olarak tanımlanmaya başlandığını dile getirse de Apple bunu doğrulamıyor.

Bazı kullanıcılar, telefon herhangi bir zorlu görev gerçekleştirmediğinde bile cihazın ısınmasından şikayet ediyor. Reddit'te bir kullanıcı Apple mağazasında görevlilerin telefonda bir sıcaklık uyarısı almadığı sürece sorun olmadığını söylediğinin altını çizerken, diğer Reddit kullanıcıları ise hafif oyunların ve sadece kamera kullanımının dahi telefonun cayır cayır ısınmasına neden olduğunu anlattılar.

Bir kullanıcı, sorunlu bir telefon aldıklarını düşündükleri için değişim istediklerini ancak yeni gelen telefonda da aynı sorunun yaşandığını vurguladı. Bazıları ise telefonu formatladıklarında sorunun çözüldüğünü iddia ediyor ki bu da iPhone 15 Pro'nun tasarımındaki bir kusurdan ziyade basit bir yazılım sorununa işaret ediyor olabilir.

Bazıları, titanyum çerçeveye geçişin daha dayanıklı olmasına rağmen, titanyum daha az iletken olduğundan ve önceki iPhone modellerinde bulunan çelik ve alüminyuma göre ısıyı daha az dağıtabildiğinden sorunu daha da kötüleştirebileceğinden şüpheleniyor.

Bu arada Apple da boş durmuyor, X'te @KosutamiSan adlı bir kullanıcı Apple'ın iPhone 16'da iddia edilen ısınma sorununu çözmek için bir grafen termal sistem üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Grafen, ısıyı etkili bir şekilde yaydığı ve çelikten daha güçlü olduğu için işe yarayabilir, ancak bu madde daha pahalı ve üretimi de zor.

Telefon performansları her sene arttığından ve bu cihazlar giderek küçük bir PC'ye dönüştüğünden, yakın zamanda daha fazla ısınma-soğutma şikayeti duymak şaşırtıcı olmayacak.