iPhone 7'nin gücü, iPhone 6S'i katlamayabilir!

Ortaya çıkan hız testi sonuçları, iPhone 7'nin işlem gücünün sadece biraz yükseldiğini söylüyor; ancak...

Apple A10 çok da güçlü olmayabilir!

Yeni bir iPhone modelinin bir öncekinden daha güçlü olmasını beklersiniz. Bu durumun iPhone 7 için de geçerli olacağı neredeyse kesin, ancak fark beklediğiniz kadar belirgin olmayabilir.

TechTastic.nl web sitesinin keşfettiği bir Weibo gönderisi, Apple'ın A10 yongasının hız testi sonuçlarını yansıtıyor. Geekbench hız testi sonuçları, iPhone 7'nin tek çekirdek testinde 3000 puan aldığını, yani iPhone 6S'in aldığı 2519 puandan yalnızca yüzde 18 daha hızlı olduğunu söylüyor. Yüzde 18'lik fark önemli bir fark, ancak iPhone 6 ile 6S arasında yüzde 43'lük büyük bir puan farkı bulunuyordu. 3000 puanın Apple'ın iPad Pro ve iPad 9.7'de kullandığı A9X yongasının aldığı 3010 puanın da biraz gerisinde kaldığı fark ediliyor.

Bununla birlikte A9 işlemcinin ilk hız testlerinin final sürüme kıyasla çok daha düşük olduğunu hatırlatalım. Yani test sonuçları doğru bile olsa, A10'un son sürümünün performansını yansıtmıyor olabilir. Ayrıca iPhone 7'nin küçük geliştirmelerle geleceğini söyleyen dedikodular doğruysa, yenin telefonun çok daha yüksek işlem gücüne ihtiyacı olmayabilir.

Tüm bunlar şimdilik bir söylentiden ibaret, dolayısıyla gerçeği ancak Apple, Eylül'de iPhone 7'yi tanıttığında öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları