iPhone ile geçen 2 yıl ve ilk "ilkel" iPhone

iPhone geçtiğimiz günlerde 2. yaşını doldurdu. 2 yılın müthiş hikayesi ve ilk "ilkel" iPhone burada.

iPhone ile geçen 2 yıl!

İki sene önce 29 Haziran'da New York'lular ilginç bir sahne ile uyandılar. Genci yaşlısıyla bir yığın insan Apple mağazalarının önünde kuyruklar oluşturmuştu. Hatta bu insanların birçoğu bir önceki geceden sıraya girip güneşin doğuşunu beraber izlemişlerdi. Ve bunun hepsi de daha önce sadece bilgisayar ve MP3 çalar üretmiş bir şirketin ilk telefonu içindi.

Her şey 9 Ocak 2007'de Steve Jobs'un ilk iPhone'u tanıtmasıyla başladı. Haziran'a kadar çığ gibi büyüyen ilgi o kadar yükseldi ki 600 dolar gibi aşırı yüksek fiyatlar bile kullanıcıları iPhone almaktan vazgeçiremedi. Hatta satışa çıktığı gün ön sıralardan yer bulmak isteyenler birçok kullanıcı düşünmeden 50 doları gözden çıkardı.

Aradan geçen 2 yıl ve ilk "ilkel" iPhone

Aradan geçen 2 yıl ve ilk

Bu güne kadar geçen sürede ise Apple iPhone'u iki kere güncelledi ve fiyatını da üç kere düşürdü. Böylece bir zamanların aşırı pahalı telefonu gerçekten cazip bir hal aldı. Bugünlerde 10 milyon iPhone kullanımda. Akıllı telefonlar işletim sistemlerinde ise iPhone OS üçüncü sıraya yerleşti. Windows Mobile'ın esamisinin bile okunmadığı yarışta önündeki rakibi Blackberry OS'a yetişmesi için ise sadece %3'lük bir oran kaldı.

Ama bu hikâyenin en başı da diğerlerinden farklı değildi: İlk prototipler ve işletim sistemleri gerçekten ilkel ve son derece basitti. Ama aradan geçen geliştirme süreci sayesinde iPhone evirilerek bugünkü gelişmiş halini aldı. Eğer bu ilk prototip telefonu ve işletim sistemini merak ediyorsanız galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları