Jobs haklı çıktı: Android açık değilmiş!

Steve Jobs'ın Android için söyledikleri doğru mu çıkıyor? İşte Google'ın verdiği son karar...

Steve Jobs haklı çıktı!

Google, Android'in 'açık bir platform' olmadığını bir kez daha açığa çıkardı. Şirket, perşembe günü yaptığı açıklamada Android Honeycomb işletim sistemini kullanacak partnerlerini seçtiğini ve Honeycomb kaynak kodunu açık hale getirmeyeceğini söyledi.

Honeycomb kaynak kodunu yayınlamayı şu an düşünmeyen Google, konu hakkında Bloomberg Businessweek'e şu açıklamayı yapmış:

'Honeycomb, büyük ekranlı cihazlar için tasarlandı ve widget'lar, çoklu görev, tarama, uyarılar ve özelleştirme üzerinde yoğunlaşıyor.' 'Bu yeni özelikleri tabletlere sunmakta heyecanlıyız, ancak bunları telefonlar dahil olmak üzere diğer cihazlarda sunmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle Honeycomb'u açık kaynak kodlu hale getirmemeye karar verdik.'

Google'ın bu kararının asıl nedeni ise küçük üreticilerin tablet satışlarını etkilemesini istememesi veya büyük firmaların kodu kendi tablet işletim sistemlerinde kullanmasını engellemek olabilir.

Steve Jobs, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Android'in iddia edildiği gibi açık bir yazılım olmadığını iddia etmiş ve bu sözleriyle çok tartışılmıştı. Ama görünen o ki Jobs'un bu sözleri gerçek çıktı...

Okuyucu Yorumları