Kamera donanımlı en küçük drone: Axis Vidius!

Kameraya sahip dünyanın en küçük drone'u ile tanışın: İşte Axis Vidius ve sundukları!

Kameralı drone'da son nokta!

Avuç içine sığabilecek yaklaşık 1.5 inç kare büyüklüğünde bir Quadcopter olan Axis Vidius, 420p video kaydı ve aynı zamanda canlı yayın yapabiliyor.

Axis, kendilerine ait Vidius modelinin, kamera donanımına sahip dünyanın en küçük drone'u olduğunu ve kullanıcıların ürünü Federal Havacılık Kurulu'na (FAA) kayıt ettirmek zorunda olmadığını söylüyor. Bu da Axis Vidius'un 250 gramdan hafif (0,55 pound) olduğu anlamına geliyor.

FAA Aralık ayında Online drone kayıt programı başlatmış ve ilk gün içinde 45 bin kayıt toplanmıştı. Bu sınırlamalarla birlikte Vidius, uçuştan önce federal evrak işleriyle uğraşmak istemeyenlere hitap edebilir.

Drone'lar hakkında her şey... Tıklayın...

Yaklaşık 20 dakikalık bir şarj süresine sahip olan ürün beş ila yedi dakikalık bir uçuş süresi sunabiliyor. Vidius 2.4 GHz kumanda ile birlikte gelmesinin yanında akıllı telefon veya tabletle de kontrol edilebiliyor.

Kamera donanımına sahip dünyanın en küçük drone'u Axis Vidius, 29 Ocak'ta gönderilmek üzere, 7 Ocak öncesine kadar 75 dolarlık bir fiyatla ön siparişe açılmış durumda. Daha sonra ise bu fiyat 95 dolara yükselecek.

Okuyucu Yorumları