Kamera ve mikrofonunuz D-Vasive'e emanet!

Android'li telefonunuzun arkanızdan iş çevirmesini istemiyorsanız, bu uygulama tam size göre!

Android cebiniz ona emanet!

John McAfee, geçtiğimiz yılın sonlarında yayınladığı DCentral 1 uygulamasın devamı niteliğinde bir uygulama daha yayınladı. DCentral 1, hangi uygulamaların hangi yetkilere sahip olduğunu açıkça belirtmeye odaklı bir uygulama idi. Pek çok insan yükleme izinlerini okumadan kabul ediyor ve uygulamaları yüklüyor. DCentral 1, Android kullanıcılarına, hangi uygulamalara hangi yetkileri verdiklerini daha sonra da görmek için bir seçenek sunuyor.

Yeni uygulama D-VASIVE ise DCentral 1'in yaklaşımını destekleyerek, bu işlemi bir adım daha ileriye taşıyor. Kullanıcının telefonunda arka planda bekleyen bu uygulama, düzenli olarak, izni olmayan şeylere ulaşan uygulamaları takip ediyor. Örneğin bir uygulama aniden mikrofonunuzu çalıştırdıysa veya kameranıza ulaştıysa, D-VASIVE sizi uyarıyor. Aynı şey Bluetooth veya WiFi'ya ulaşmaya çalışan uygulamalar için de geçerli. Uygulamanın gerçekleştirdiği her işlem, kullanıcının kontrol edebileceği bir dosyada saklanmakta.

Ancak Pro sürümü, sadece bildirim göndermek yerine, kullanıcıya telefonu tamamen kapatma veya kameranıza, mikrofonunuza, Bluetooh veya WiFi'ınıza ulaşmaya çalışan uygulamayı engelleme seçeneğini sunuyor.

Bu uygulama, John McAfee'nin Future Tense Central firması üzerinden yayınlamayı planladığı uygulama serisinin üçüncü üyesi oluyor. İlk uygulama daha önce bahsi geçen DCentral 1 iken, ikinci uygulama Chadder adlı, bu yılın Mayıs ayında yayınlanmış olan güvenli bir mesajlaşma platformu.

Uygulamayı bu linkten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları