Kaspersky'den Android'e ücretsiz kalkan!

Kaspersky, ceplere yönelik bu güvenlik yazılımını bedava olarak indirmeye sundu! <br />

Cebiniz için bedava koruma!

Kaspersky Lab, kullanıcı verilerini hırsızlardan korumak için Android işletim sistemli akıllı telefonlara özel Kaspersky Mobile Security Lite ürününü Android Market'te ücretsiz olarak sundu.

Akıllı telefonların da, cüzdan, banka kartları ya da ev anahtarları gibi her zaman çalınma ihtimaline sahip olduğunu vurgulayan Kaspersky Lab uzmanları, akıllı telefonlardaki verilerin hırsızlık sonrası kötü niyetli kişilerin eline geçebileceğini belirtiyor. Iris şirketi tarafından Avrupa'da yapılan bir araştırmaya göre ankete katılan akıllı telefon kullanıcılarının beşte biri cihazlarını kaybediyor ya da çaldırıyor.

Kaspersky Lab uzmanlarına göre akıllı telefonların çalınması, hırsızların telefonun içindeki tüm kişisel verilere ulaşılabileceklerinden dolayı kullanıcıların maddi zarara uğratılması gibi büyük riskler barındırıyor. Ancak ücretsiz Kaspersky Mobile Security Lite ürününün hırsızlıklara karşı tasarlanmış özelliği hırsızların kişisel veri çalmasını engelliyor.

Ücretsiz Kaspersky Mobile Security Lite tarafından, çalınmış akıllı telefona gönderilen özel bir mesaj telefonun kolayca bloke olmasını sağlarken, bu mesaj ile aynı zamanda kişisel bilgilerin bulunduğu tüm klasörler (rehber, kayıtlar, mesajlar, mail, takvimler vs.) de tamamen siliniyor. Kullanıcının istemediği mesajları ve aramaları filtrelemesine imkan sağlayan ürünün FIND özelliği ise çalınmış telefonun yerinin Google haritaları yardımıyla tespit edilebilmesini sağlıyor.

Market bağlantısı, ücretli sürümün farkı

Market bağlantısı, ücretli sürümün farkı

Kaspersky Mobile Security Lite ücretli sürümü ile daha ileri ve etkin bir koruma

Akıllı telefonunun güvenliğine büyük önem veren, telefonunda kişisel veya işle ilgili değerli bilgiler bulunduran, sosyal ağlarla sürekli etkileşim içerisinde olup yoğun kullananlar ve aynı zamanda e-posta veya mesaj gönderen kullancıların Kaspersky Mobile Security Lite ürününün ücretli sürümünün özelliklerini yakından incelemelerinde yarar var.

Ücretli sürüme yükseltilen Kaspersky Mobile Security Lite ürünü gerçek zamanlı antivirüs koruması, isteğe bağlı ve erişime açık tarama ve aynı zamanda GPRS ya da Wi-Fi üzerinde güncellemeleri bulunan düzenli anti-virüs veri tabanı gibi özellikler taşıyor. Kullanıcılar, ürünün ücretli sürümü ile hırsızlığa karşı oluşturulan geliştirilmiş modüle sahip olabiliyor. SIM kart çıkarıldığında telefonu bloke eden SIM Watch ve Privacy özelliği bu modül içerisinde yer alıyor. Privacy özelliği telefondaki ve SMS klasöründeki kayıtlar gibi gizlenmesi gereken bilgilere istenmeyen veya telefonu çalan kişilerin ulaşmasını engelliyor.

Kaspersky Mobile Security Lite ürününün ücretli ve ücretsiz her iki sürümü de 13 dilde görüntülenebiliyor. Ürünü ücretli sürüme yükselten kullanıcıların tüm kişisel ayarları kaydediliyor ve daha önceden varolan arayüz sayesinde kolaylıkla yeniden kullanılabiliyor.

Kaspersky Mobile Security Lite'a Android Market üzerinde buradan ulaşabilir ve telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları