"Korsan yuvası YouTube!"

Google YouTube'u satın aldı almasına ama bakın daha önce hakkında neler neler söylemiş...

"Korsan yuvası YouTube!"

Google'ın sloganı "Do no evil" yani "Kötülük yapma" olunca yüksek etik standartlar bekleniyor.

Ancak Google'ın yöneticilerinin YouTube'u satın almadan önceki değerlendirmeleri bu konuda şirket içerisinde büyük bir çatışma olduğunu gösteriyor.

Viacom ile olan davada ortaya çıkan iç yazışmalarda YouTube için "Çalıntı içerik yayınlanmasına izin veren başıboş bir girişim", "İçeriği tamamen korsan" ibareleri geçiyor. Ama dahası da var "YouTube'u satın almayı önerdiğinize inanamıyorum!" mesajı, Google Video yöneticilerinden Ethan Anderson'dan, kıdemli yönetici Patrick Walker'a yollanmış.

Dahası da var "Yüzde 80 yasadışı korsan içerik ile kendilerine biçtikleri değer de cabası" deniliyor ama Google, aynı yıl 1.65 milyar dolara YouTube'u satın almıştı.

İşte daha da şok edici açıklamalar

İşte daha da şok edici açıklamalar
Durmadan büyüyor

"Sergey (Brin)'in dediği gibi trafiği arttırmak için yasadışı indirmelerden para kazanacağımızı bile bile politika değiştirmek Google'ca mı? Biz işimizi böyle mi yürütmek istiyoruz?"

Dahası da var, YouTube'un kurucularından Steve Chen, YouTube için "Bütün gayretimizi rakamları mümkün olan en saldırgan şekilde arttırmaya yöneltmeliyiz, hangi taktiklerle ve ne kadar kötü olursa olsun"

Sonuçta Chen, YouTube'un Google'a satışında yüksek fiyattan anlaşmayı ve yüz milyonlarca dolar kazanmayı başardı. Sonuçta YouTube'un başarısı, Google'ın ve YouTube'un kendi değerlendirmelerine göre şu: "Çalıntı içerik"

Okuyucu Yorumları