Korsandan sonra sahte yazılım furyası...

MS Office Blue Edition piyasaya sürüldü. Ama Microsoft tarafından değil...

Şimdi de sahte yazılım!

Dünyanın tartışmasız en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, geçtiğimiz günlerde dünya genelindeki 12 ülkede faaliyet gösteren, korsan ve hatta sahte yazılımları kendi siteleri üzerinden kullanıcılara pazarlamaya çalışan dolandırıcılara karşı 63 dava dosyasını işleme koydu. "Sahte yazılım"ın ne demek olduğundan haberin devamında bahsedeceğiz. Ama önce duruma kısaca göz atmakta yarar var.

Microsoft’tan bu konuda yapılan açıklamaya göre Microsoft’a ait olan ve bu kişilerce pazara sürülen korsan ve sahte Microsoft yazılımlarının sayısı ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Windows XP’nin diğer MS yazılımlarına göre çok daha fazla korsanın bulunabildiği yazılım pazarında öne çıkan ülkeler ise ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere.

Office Blu Edition: Satışa sunuldu ama...

Office Blu Edition: Satışa sunuldu ama...

Bunun yanında Kanada, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Brezilya, Arjantina, Japonya, Meksika ve Yeni Zelanda da Microsoft’un bu konuda dikkat çektiği diğer ülkelerin arasında bulunuyor.

Gelelim sahte yazılımlara... Bunun bir çok örneği bulunsa da, Office yazılımının Blue Edition etiketiyle pazarlanmaya başlanması, sahte yazılımlara verilebilecek en güzel örnek. Her ne kadar Blue Edition'ın sadece teknisyenlere sunulan ve kullanıcı anahtarı istemeyen bir sürüm olduğu söylense de, Microsoft bu iddiayı yalanlıyor. Böyle bir Office sürümünün satışa sunulmadığını ifade eden Microsoft yetkilileri, kullanıcıları eBay ve Amazon.com gibi web adreslerinden alışveriş yaparken dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Ama işin komik yanı, MS bundan hiç bahsetmese de, aynı Office'in MSN'in alışveriş sayfasında da bulunabiliyor olması...

Okuyucu Yorumları