Kota dostu Opera Max geliyor!

İnternet kotanızı aşmamanız için harekete geçen Opera, yeni uygulamasının testine başladı!

Kota dostu Opera Max testte!

Norveçli tarayıcı Opera, mobil veri transferini azaltacak yeni bir uygulama geliştirdiğini daha önce duyurmuştu. Opera Max isimli uygulama ile mobil cihazlarda veri trafiğinde önemli ölçüde azalmanın mümkün olacağını iddia eden Opera, şimdi de merakla beklenen uygulaması Opera Max'ın final sürümü için son testlere başladı.

Opera Max, mobil cihazlar için ücretsiz bir trafik kontrol uygulaması. VPN üzerinden internet erişimi sağlamak üzerine kurulu mantığı ile kullanıcını veri trafiğini analiz ediyor ve açılacak sayfalar için kullanıcıları Opera sunucularına yönlendirerek burada depolanmış olan sıkıştırılmış verileri kullanarak tarayıcının kendini güncellemesini sağlıyor. Böylece daha az veri indirmeyi mümkün kılarak kullanıcıların veri paketlerine daha az ücret ödemesini sağlıyor.

Tabi, teoride çok güzel görünen bu uygulamanın pratikte ne kadar işe yarayacağını, testlerden sonra göreceğiz. Ayrıca, Opera'nın da belirttiği gibi, bu uygulama sadece şifrelenmemiş sitelerde kullanılabilecek. Yani Facebook gibi HTTPS protokolünü kullanan siteleri Opera Max ile sıkıştırmak mümkün olmayacak.

Okuyucu Yorumları