Kurye Robotları, Kapımıza Kadar Gelecek!

Eğer bu testler başarılı olursa, çok yakında kapımızı çalan robotlarla karşılaşmak işten bile değil!

Robotlar, kapımıza kadar gelecek!

Kurye firması Hermes, Starship Technologies ile ortaklık kurarak kapıdan kapıya taşıma yapabilen otonom robotlar geliştirdi. Hermes geçtiğimiz yıl Almanya'daki testlerini yapmıştı ve şimdi de Londra'nın Southwark bölgesinde daha detaylı bir teste başlıyor.

Bahsi geçen robot, geçtiğimiz yıl JustEat'in Starship ile ortaklığının ardından başarılı bir şekilde yemek teslimatı yapmıştı. Başka bir deyiş ile teknolojinin çalışabildiğini biliyoruz ve bu testler, sistemin kurye hizmetleri için de kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek amacıyla yapılıyor.

Hermes basın açıklamasında konuşan CEO Carole Woodhead, Starship Technologies'in oldukça yenilikçi ve öncü bir firma olduğunu ve şimdiden başarılı bir şekilde Londra'da yemek teslimatı yapabildiklerini gördüklerini belirtirken, bu ortaklıktan heyecan duyduklarını söylüyor.

Hermes müşterileri, bir robota rezervasyon yaparak, yarım saatlik bir aralık içerisinde kendilerine ürünlerini getirmelerini isteyebiliyorlar. Robotlar, şarj edildikleri kontrol merkezinden sadece 2 mil (3.2km) çevresinde hareket edebiliyor.

Robot, doğru yöne gittiğinden emin olmak için dokuz kameraya, dengeli durmasını kolaylaştırmak için altı tekerleğe sahip ve en fazla saatte altı kilometre hızla hareket edebiliyor. En fazla 10kg olan ürününüz, özel bir akıllı telefon uygulaması ile kilitlenen bir bölmede taşınıyor.

Hermes, robotların zaman içerisinde drone'lara bir alternatif olmasını ümit ediyor ve özellikle şehirler gibi sıkı kontrol edilen uçuş bölgelerinde ve uçuş izinlerinin olmadıkları bölgelerde kullanılabileceklerini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları