Lenovo'dan "tersine göç!"

Tüm PC devleri üretimini Çin'e kaydırırken, bu dev tam tersini yapmaya karar verdi!

Herkes gider Mersin'e...

IBM'in bilgisayar üretim kanadını 2005 yılında satın alan Çinli üretici Lenovo, üretiminin bir kısmını tekrar ABD'ye kaydırma kararı aldı. Şirket geçtiğimiz gün ABD'de yeni bir üretim tesisi açarak hem yerel pazardaki performansını arttırmayı, hem de istihdam sağlamayı hedeflediğini duyurdu.

İlk üretim birimi, Kuzey Carolina'daki Whitsett'te kurulacak. Başlangıç yatırımı 2 milyon Dolar olacak ve 115 kişi istihdam edilecek. Fabrika dizüstü ve masaüstü bilgisayar ile tablet üretimine yoğunlaşacak. Ürünler iş istasyonu, sunucu gibi donanımların da dahil olduğu "ThinkSomething" markası altında satılacak.

Kuzey Carolina'daki fabrika, Lenovo'nun bütün dünyada faaliyette bulunan fabrika ağına dahil olacak ve ThinkPad Tablet 2 ve ThinkCentre M92p masaüstü bilgisayar gibi cihazları üretecek.

Lenovo şu anda Hewlett-Packard'ın arkasından dünyanın en büyük ikinci bilgisayar üreticisi konumunda ve analistlerin yaptığı değerlendirmelere bakılırsa şu andaki büyüme hızı ile yakında HP'yi geçip piyasa lideri konumuna gelecek.

Okuyucu Yorumları