Level'dan birbirinden güzel 6 oyun

Level'dan birbirinden güzel 6 oyun incelemesi: Lego Indiana Jones, Mortal Kombat 8 ve diğerleri...

Level'dan 6 Oyun!

Faith And A .45'de dünyanın 1920'lerin sonunda içine düştüğü ekonomik kriz dönemine, The Great Depression çağına geri dönüyoruz. Hayır, bu "kaynak" peşinde koştuğumuz bir strateji oyunu olmayacak. Gerçek bir aksiyon oyunu olan ve bir "yol hikayesi"ni anlatan Faith and a .45, Luke ve Ruby adındaki iki sevgiliye başrollerde yer verecek. 1967 yapımı olan Bonnie and Clyde adlı filmden etkilendiklerini açıkça belirten Deadline Games, bu iki sevgilinin hikayesini ön plana çıkarıyor. Yapımcıların zaman dilimi olarak The Great Depression gibi bir çağı seçmelerinin nedeni ise oyuna karanlık bir taraf katma istekleri.

Genel olarak ciddi bir oyun olsa da Faith and a .45'te oyuncular esprili ve komik anlara da şahit olacaklar. Oyunun hangi platformlar için hazırlandığı şu an için belli değil fakat her koşulda Faith and a .45, co-op multiplayer desteğine sahip olacak. İkinci oyuncunun herhangi bir bölümünde oyuna dahil olabileceğini açıklayan firma, Faith and a. 45'in çizgisel bir oynanışa sahip olacağını ama var olan alanların en etkili şekilde kullanılacağını belirtiyor.

2. Lego Indiana Jones: The Original Adventures

2. Lego Indiana Jones: The Original Adventures
"Kendime LEGO'dan bir kamçı yaptım"

LucasArts'ın anlamsız bir şekilde gizlediği LEGO Indiana Jones hakkında ilk bilgiler sonunda ortaya çıktı: Oyunda Indiana Jones yer alacak ve kendisi bir LEGO-adam olacak.

Şaka bir yana, LEGO Indiana Jones, 1980'lerde Spielberg tarafından yönetilmiş olan üç filmi konu alacak. Üç ana bölüme ayrılacak olan oyunda toplamda 18 bölüm yer alacak. Indiana Jones, klasik kırbacıyla hem düşmanlarını paralayacak, hem de onu çeşitli noktalara fırlatarak akrobatik hareketler sergileyecek. Jones'un kırbaç kullanmasından mütevellit, oyundaki ateşli silahlar -LEGO Star Wars'un aksine-sınırlı sayıda cephaneye sahip olacak; bu da amaçsızca sağa - sola ateş edip ortalığı velveleye vermemizi engelleyecek.

Filmden hatırlayabileceğiniz üzere Jones'un yılanlara karşı bir fobisi vardı; bu korku oyunda da işlenecek ve Jones, yılanlarla karşılaştığında donup kalacak. Ancak Jones'un yanındaki diğer karakterler yılanları temizledikten sonra Jones yoluna devam edebilecek.

Yine LEGO Star Wars'un aksine, LEGO Indiana Jones daha özgür bir oynanışa sahip olacak.

Resmi çıkış tarihi henüz açıklanmamış olsa da oyunun, 2008'in ikinci çeyreğinde çıkması bekleniyor.

3. Mortal Kombat 8

3. Mortal Kombat 8

Sizi bilemeyeceğiz ama biz ofisçe hala iki boyutlu Mortal Kombat'ların tarafındayız; karmaşık dövüş stillerine sahip olan anlamsız karakterler içeren Mortal Kombat'ları sevmiyoruz. Yani üçüncü Mortal Kombat'tan sonrasını...

Mortal Kombat'ın (MK) yapımcısı Ed Boon da bizle aynı fikirde olacak ki yeni MK oyununda her şeyi baştan yaratıyor. Önceki MK oyunlarına ve piyasadaki tüm dövüş oyunlarına göre yeni MK'nın çok daha karanlık bir oyun olacağını vurgulayan Boon, oynanış sisteminin de tamamıyla değişeceğini belirtiyor. "Artık farklı dövüş stilleri arasında geçiş yapmak yok, tekrar eden tekmeler ve yumruklar yok; sadece 'yenilik' var" diyor Boon.

Deadly Alliance'a benzer bir oynanış sistemine sahip olacak olan oyunda Unreal Engine 3'ün kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca Boon, "Gears of War'u gördüğümde 'İşte bu' dedim; yeni MK da aynı atmosfere sahip olmalı" açıklamasıyla oyunun rengini bize belli ediyor.

PS3 ve Xbox 360 platformları için piyasaya sürülmesi beklenen yeni MK'nın Wii için hazırlanma ihtimali de var. Oyunun 2008'in sonlarına doğru çıkması bekleniyor.

4. Just Cause 2

4. Just Cause 2

Avalanche Studios'un kendi adını taşıyan motoru Avalance Engine 2.0 ile hazırlanmakta olan Just Cause 2, yine kahramanımız Rico'yu başrole oturtuyor ve önceki oyunun geçtiği adayı tamamıyla ortadan kaldırarak yerine Panau Adası'nı getiriyor.

Oyundaki amacımız, diktatör Panay'ı tahtından indirmek. (Bunu neden yapmak istediğimiz belirsiz.) Adada, Panay'ın dışında; Roaches, Reapers ve Ular Boys adında üç adet çete daha bulunuyor. Rico olarak bu çeteleri birbirlerine düşürecek ve çıkan olaylardan sonra birçok aracı ve silahı zimmetimize geçireceğiz.

Just Cause 2'nin en önemli özelliği, ilk oyunda yer alan yan görevlerin tamamıyla iptal edilmiş olması. Artık her türlü görev, ana hikayeye bağlanacak ve yaptıklarımız bir amaca hizmet edecek. PC, PS3 ve Xbox 360 için hazırlanmakta olan bu oyun hakkındaki detayları gelecek sayımızda bulabilirsiniz.

5. Secret World

5. Secret World

Funcom'un bir sır gibi gizlediği karanlık, devasa online oyunu The Secret World hakkında ilk bilgiler açığa çıktı. Firmadan gelen açıklamaya göre oyunun en önemli ilham kaynağı, hepimizin battaniyenin altına saklanarak izlediği Halka (The Ring) filmi. Tabii ki bu demek değil ki oyunda, saçlarını savura savura karşımıza çıkacak olan Samara ile doğrudan muhatap olacağız. Sadece oyunun atmosferi Halka'yı andıracak.

"Tüm olaylar bugünün dünyasında yaşanacak ancak oyuncular farklı, başka bir boyutta da bulunacaklar." diyor, Ürün Yöneticisi Erling Ellingson ve ekliyor: "The Secret World dünyasında birçok yaratık bulunuyor ve karanlık komplolar hazırlanıyor. Bunun yanı sıra, gerçek dünya efsaneleri ve destanlar, hikayede rol oynuyor." The Secert World, şu an için; PC ve Xbox 360 için hazırlanmakta. Oyunun çıkış tarihi ise belirsiz.

6. Cryengine 2

6. Cryengine 2

Crysis lansmanında Yerli Kardeşler'den bu konuda olumsuz yanıt almış olsak da San Francisco'da geçtiğimiz ay gerçekleşen GDC 2008'de Crysis'in arkasındaki motor olan CryEngine 2, PS3'te ve Xbox 360'ta kullanıldı.

Bu, Crysis'in yeni nesil konsollar için piyasaya çıkacağını göstermiyor belki ama CryEngine 2 ile hazırlanan oyunların habercisi. "Eğer konsollar için bir Crysis hazırlanırsa; bu oyun, konsollar için optimize edilecektir ve her konsol için ayrı ayrı şekillendirilecektir." şeklinde bir açıklama yapan Cevat Yerli, konu hakkında daha fazla yorum yapmadan Nano giysisinin Pelerin özelliğini kullanarak habercilerden kaçmayı başardı.

Kaynak: Level Dergisi

Okuyucu Yorumları