Mars'ta Görenleri Şaşırtan Krater!

NASA Mars Reconnaissance Orbiter aracı, Kızıl Gezegen'de görünümüyle herkesi şaşırtan ilginç bir krateri görüntüledi...

Mars'ta şaşırtıcı krater

NASA'nın Mars Reconnaissance Orbiter'ı (Keşif Yörünge Cihazı), Mars'ta bir kraterin yeni bir görüntüsünü yakaladı. Tucson'daki Arizona Üniversitesi'ndeki HiRise kamera ekibi, kraterin iki farklı görüntüsünü geçtiğimiz günlerde Twitter'da yayımladı. Bunlardan biri, krateri siyah ve beyaz olarak gösterirken, bir diğeri ise yaklaştırılmış ve sürüngen gözüne benzeyen görüntü yaratan geliştirilmiş renkli bir görsel olarak sunulmakta.

HiRise ekibinin gönderdiği tweet'te "bu kratere bakmak tamamen hipnotik bir etki" cümlesi kurulurken, siyah beyaz bile olsa, kraterin gerçekten çevresinden farklı durduğunu belirtmekte fayda var.

Yine de endişelenmeye gerek yok. Bu, Mars'ta kertenkele halkının varlığı anlamına gelmiyor. Kızıl Gezegen, insanların ilişkisiz nesnelerde tanınabilir kalıpları ve şekilleri görmelerine neden olan bir olay olan sanrı etkisini tetikleyebilecek birçok oluşuma sahip ama bunların hepsinin eğlence için olduğu söylenebilir.

MRO, Mars'ın Kuzey Kutup Bölgesini bölgedeki tabakalı yatakların kütle kazandığını veya kaybedip kaybetmediğini görmek için gözlemlemekteydi ve bu süreçte kraterin yerini tespit etti.

Mars'ta Görenleri Şaşırtan Krater!
NASA - Twitter

NASA, kutup tabakalarının yaklaşık 2 mil (3 kilometre) kalınlığında tozlu su buzlarından oluştuğunu söylüyor. Erozyon ve diğer doğal süreçler egzotik görünümlü oluşumlar oluşturabiliyor ve eski kraterlerin yerlerini ortaya çıkarabiliyor.

Yeni HiRise görüntüsündeki krater, 2017 yılında şaşkınlığa uğratan dairesel bir Güney Kutbu formasyonunu (NASA) hatırlatıyor. Bu durum da bir kraterin mi yoksa batan bir yerden kaynaklanan bir çöküş çukurunun mu söz konusu olduğu sorusunu ortaya çıkarıyor.

MRO 2006'da Mars'a ulaşmıştı ve gezegendeki suyun tarihi hakkında daha fazla şey öğrenmek için yüzey üzerinde çalışıyor...

Okuyucu Yorumları