MegaUpload kurbanları

Kapatılan dev dosya indirme sitesi MegaUpload, en çok onların canını yakıyor...

MegaUpload kurbanları

Popüler dosya paylaşım sitesi MegaUpload kapatıldığında, korsan dosya paylaşmayan, sadece özel dosyalarını siteye yüklemiş olan pek çok kullanıcı da verilerini kaybetmiş oldu. Bu kullanıcılardan biri de Kyle Goodwin'di.

Ohio'da Liselerarası Amerikan Futbol Ligi'nden haberler veren bir ajans işleten Goodwin, kendi çektiği haber videolarını MegaUpload aracılığıyla kullanıcılarına ulaştırıyordu. Ancak site FBI tarafından kapatıldığında Goodwin'in şirketi de darbe aldı. Goodwin şu anda hiçbir yasaya ve kurala karşı olmayan dosyalarını geri almak için uğraşıyor. Mağdur işadamının temsilciliğini EFF üstlendi.

EFF avukatlarından Julie Samuels, şöyle konuştu: "Devletin verilere el koyduğu davalar giderek artıyor, bu da yasalara karşı gelmeyen kullanıcıların federal telif hakkı davaları nedeniyle verilerini kaybetmelerine neden oluyor. Mahkemenin bu konda bir emsal teşkil ederek kullanıcıları işgüzar federal ajanlardan koruyacağını umuyoruz."

Peki Goodwin gibi masum kullanıcıların ne yapması gerekiyor? Her ne kadar davada taraf olan MPAA kullanıcıların özel dosyalarını geri almasında sakınca görmediğini belirtse de, devlet bu kullanıcıların verilerine kavuşmak için dava açması gerektiğini belirtiyor. Bu iki farklı görüşten hangisinin kazanacağını ise mahkemenin alacağı karar gösterecek.

Okuyucu Yorumları