Mesajlaşma yazılımı BBM herkese açılıyor

Cep kullanıcıları için artık bir efsaneye dönen ünlü uygulama, yeni bir dönemin kapılarını açıyor!

Efsane için yeni dönem!

BlackBerry kullanıcılarının çok sevdiği anında mesajlaşma yazılımı BBM, yakında tüm akıllı telefon kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Şu anda sadece BlackBerry telefonlarda kullanılabilen yazılımın dünya çapında 60 milyon kullanıcısı var. Bu kadar geniş kullanılan bir yazılımın nimetlerinden faydalanmak isteyen BlackBerry de sonunda onu, BlackBerry telefonlardan bağımsız, tüm cihazlarda çalışabilecek bir anında mesajlaşma yazılımına dönüştürme kararı aldı. Bunlar, zaten bilinen gelişmeler. Ama yeni ortaya çıkan, önemli bir gelişme daha var.

BBM, BlackBerry'den ayrılarak, artık kendi başına bir şirket olacak ve yoluna bu şirket üzerinden devam edecek. Böylece, Facebook, Twitter, WhatsApp gibi servislerin sahip olduğu geniş hareket alanına sahip olacak BBM'in, çok daha yüksek sayıda kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Halihazırda 60 milyon Blackberry telefon sahibinin aktif olarak kullandığı BBM servisine dahil olarak oradaki arkadaşlarıyla iletişim kurmak isteyen çok sayıda kullanıcının da servise büyük ilgi göstereceğini tahmin etmek zor değil.

Samsung şimdiden, yazılımın kendi telefonlarında çalışacak Android sürümünü test etmeye başlamış durumda. iOS sürümünün de yakında hazır olacağı konuşuluyor. Bakalım BBM, piyasada köşe başlarını tutmuş olan WhatsApp, Line, Viber gibi rakipleriyle aynı kulvara çıktığında nasıl bir performans gösterecek?

Okuyucu Yorumları