Michigan, Lake Superior'da Hayalet Gemi...

Michigan'daki bir gölde bir anda beliren görüntü, "hayalet gemi" tartışmalarını beraberinde getirdi!

Hayalet gemi bilmecesi!

Kendinizi ABD ile Kanada arasındaki büyük göllerden birinde, Michigan'daki Lake Superior kenarında düşünün. Gölün kenarında suya doğru bakarken, birden gölün yüzeyinde hayalet gibi bir nesne, Karayip Korsanları'ndan bir sahne gibi beliriyor. YouTube kullanıcısı Jason Asselin'in Pazartesi günü yayınladığı video, bu görüntüyü gözler önüne sermekte.

Bunun ne olduğu konusunda pek fazla bir fikir bulunmuyor ancak Detroit Free Press'in belirttiği üzere, büyük göllerde 6.000'in üzerinde gemi batığı bulunmakta. Asselin de bu görüntünün gizemli ve devasa bir gemiye benzediğini söylerken "hayalet bir geminin kendisini dünyaya göstermesi gibi" olduğunu söylüyor.

Neyse ki YouTube "dedektifleri" bu konu üzerine yoğunlaşmaktalar ve bu gizemi çözmeye çalışıyorlar. Tahminlere göre bu görüntü, birkaç tane yüksek yapısı bulunan Granite Island Lighthouse olabilir.

Tabi ki bu "hayalet gemi" bu yıl karşılaşılan ilk "hayalet" değil. Haziran ayında da ufukta bir gemi olarak gözüken nadir bir serap videosu ortaya çıkmıştı. Michigan videosu da optik bir ilizyondan öteye gitmeyebilir ancak yine de hayalet bir geminin varlığının düşüncesinin bile etkileyici olduğu kesin...

Okuyucu Yorumları