Microdrive'a Dijital Kamera Üreticilerinden Destek

Dijital görüntü ve kayıt sistemlerinin önde gelen isimleri Canon, Casio, Fuji, Kodak, Kyocera, Minolta, Olympus, Nikon ve Sanyo yaptıkları açıklamayla bundan sonra IBM'in hafıza eklentisi olan Microdrive'ı tanıyacak en az bir model piyasaya çıkartacaklarını geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Photogra

Microdrive'a Dijital Kamera Üreticilerinden Destek

IBM Almaden Araştırma Bölümü çalışanlarından Tim Reiley açıklama sonrasında konu hakkında "Yıllar önce başlayan dağ/kanyon fotoğraflama hobisi bana dilediğim sayıda karenin pahalı ve rahatsız bir şekilde elde edilebileceğini farkettirdi. O zamanki dijital kameralar dahi yeterli kapasiteyi sunmuyordu. Bu bana mikromekanik araştırma projesinden dijital fotoğrafçılık kapasitesini artıracak olan IBM Microdrive'ı geliştirme düşüncesini aşıladı. Günümüzde ise bu teknolojinin bir çok ünlü fotoğrafçı tarafından kullanıldığını ve faydasının görüldüğünü görmek gerçekten beni heyecanlandırıyor." dedi.

Şu an pazarda 20'den fazla dijital kamera standart olarak CompactFlash II slotunu destekliyor. Ancak bu slot sayesinde Microdrive kullanmak mümkün oluyor. Peripheral Report şirketinin araştırmasına göre 2001 yılında 12 milyondan fazla üretilen dijital kameralardan, 2004 yılında yaklaşık 24 milyon üretilecek.

Okuyucu Yorumları