Microsoft FUSE ile sosyal ağlara giriyor

Microsoft kenfi Facebook'unu mu kuruyor? İşte karşınızda FUSE sosyal ağ laboratuvarı...

Microsoft'un Facebook'u mu?

Microsoft'un oluşturduğu araştırma grubu sosyal ağlarla ilgileniyor. Future Social Experiences (FUSE) isimli bu araştırma takımı Microsoft Genel Müdürlerinden Lili Cheng tarafından yönetiliyor. Daha üstte ise Şef Yazılım Mimarı Ray Ozzie yer alıyor.

FUSE ile birlikte üç araştırma grubu bir araya geliyor ve tek bir grup halini alıyor. Sosyal ağların bilgisayar kullanımına ve işletim sistemine etkileri araştırılıyor. Sosyal ağın, gerçek zamanlı iletişim ile medya aktarımını ağırlıklı olarak ele alan projenin amacı ortaya bir Facebook ya da MySpace daha çıkartmak değil.

"Üç ekran" adını verdikleri, PC, mobil cihaz ve televizyonun online olacağı bir ortak çalışma platformu üzerinde çalışıyorlar. Sosyal ağ dedikleri Facebook tarzı değil, Google Docs tarzı bir çalışma. İnsanların bir arada ortaya proje koyabilmesine yönelik olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte grubun çalışmalarının gerçek detayları açıklanmıyor, sadece genel ve geniş bakış açıları medyaya yansıtılıyor.

CHIP Online'ın yorumu:
Eldeki bilgiler üzerinden bunun Office 2010'un SharePoint Workspace ortak çalışma yazılımı gibi örnekler olduğunu, Xobni'nin Outlook eklentisinin e-posta alıcısını bir sosyal ağ erişimcisine dönüştürdüğünü görebiliyoruz. Bu proje muhtemelen Microsoft'un Google Wave'e karşılığı ve muhtelemen ayrı bir hizmetten ziyade, Windows'un bir parçası olacak. Spekülasyon yaparsak ileride bunun Windows Live ile birleşmesi bile beklenebilir.

Okuyucu Yorumları