Microsoft My Phone: Win Mobile'a özel servis

Microsoft, Windows Mobile'a özel olarak geliştirdiği "My Phone" servisini duyurdu.

Microsoft'tan yeni hizmet!

Yazılım devi Microsoft, Windows Mobile kullanıcılarını sevindirecek çok önemli bir gelişmeyi geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurdu.

Windows Mobile işletim sistemini kullanan kullanıcıların yakın gelecekte internetle daha fazla haşır neşir olacağını ifade eden Microsoft, kullanıcıların artık verilerini telefonlarından doğrudan internete aktarabileceğini ve aynı işlemin tersinin mümkün olabileceğini belirtti. My Phone ismini alacak olan bu yeni servis ile Windows Mobile kullanıcıları, fotoğraf, video, metin mesajları ve takvim öğeleri gibi birçok bileşeni diğer kullanıcılarla kolayca paylaşabilecek.

Aynı zamanda bir yedekleme aracı gibi de kullanılabilecek olan My Phone ile ilgili Microsoft şimdilik detaylı bir açıklama yapmaktan kaçınırken, yazılım devinin bu yeni servisini önümüzdeki günlerde Barselona'da gerçekleştirilecek olan World Mobile Congress'de kullanıcılara tanıtması bekleniyor.

Ancak Microsoft'un My Phone servisiyle kullanıcılarının karşısına çıkacak olması kafaları karıştırmıyor da değil; zira yazılım devinin hali hazırda Live Mesh ismini verdiği ve benzer görevi yerine getiren bir servisi zaten bulunuyor.

Peki gerçekten bu iki servis arasında hiç fark yok mu?
My Phone, Live Mesh'ten farklı olarak telefonlardaki verileri otomatik olarak senkronize edebiliyor. Buna ek olarak Live Mesh'i bir telefonu ve web tarayıcısı olan herkes kullanabilirken, My Phone servisi sadece Windows Mobile kullanıcılarına hitap edecek.

Okuyucu Yorumları