Microsoft neden bu kadar acele ediyor?

Microsoft Word sorunu bir an önce sonuçlansın istiyor: Elbette kendine güveniyor ama bu acele neden?

Microsoft neden acele ediyor

Microsoft'un Word davası Office paketini etkilediği için gelmiş geçmiş en önemli davalardan biri olabilir. Amerikan federal mahkemesi 23 Eylül'de Microsoft'un Word'le ilgili temyiz isteğini dinleyecek.

i4i bu ayın başında Microsoft'a karşı büyük bir zafer kazanmıştı. 11 Ağustos'ta mahkeme, Microsoft'un Word satışlarını 60 günlük süre zarfında durdurmasını istemişti. Microsoft'un başı XML patenti yüzünden beladaydı. Microsoft ise bu kararı temyize götüreceğini duyurmuştu.

i4i yönetim kurulu üyesi Louden Owen verdiği bir demeçte "Amerikan mahkemesinin durumun faziletini kavrayarak doğru kararı verdiğine inanıyoruz. Temyizde de muvaffak olacağımız konusunda mahkemeye güveniyoruz. Bu dava büyük ve güçlü şirketler tarafından göz göre göre patentleri ihlal edilen ve zarara uğratılan bizim gibi girişimci şirketler ve bireysel mucitler için hayati önem taşıyor" dedi.

Microsoft, son karar verilene kadar geçen sürenin her gününde 100.000 dolardan fazla zarara uğruyor. İşte bu yüzden mahkeme tarihinin mümkün mertebe erkene alınması için uğraştı. Microsoft sözcüsü yaptığı açıklamada ZDNet'e konuşarak "Bu süreç zarfında i4i'nin patentinin geçersiz olduğu konusundaki inancımız değişmedi. Temyiz mahkemesine çıkmayı ve durumu ortaya koymayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

Okuyucu Yorumları