Microsoft'tan Öğretmen Eğitim Akademisi

Microsoft Türkiye, bilişimle kalkınma vizyonu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yürüttüğü “Eğitimde İşbirliği” projesini “Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi” ile başlatıyor.

Microsoft'tan Öğretmen Eğitim Akademisi

Türkiye tarihindeki en büyük eğitim hamlelerinden biri olan programla gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlere temel bilgisayar becerileri kazandırılarak, gerçek potansiyellerinin ortaya çıkması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi’nin detayları, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın da katıldığı bir basın toplantısıyla açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Eğitim kalitesini yükseltmek için öğretmenlerimizi asrın gerektirdiği şekilde bilgilerle donatmamız gerekiyor. Bu yolda bilgisayar kullanımının öğretmenlerimiz arasında yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Microsoft Türkiye ile başlattığımız Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi, geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmenlerimizi teknolojiyle buluşturma noktasında büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan da bilişimle kalkınma vizyonu çerçevesinde “Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi”ne büyük önem verdiklerini belirterek, “Microsoft tarafından dünya çapında başlatılan ‘Eğitimde İşbirliği‘ programı kapsamındaki Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi ile gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin eğitimde bilgisayar teknolojilerini etkin olarak kullanmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Programla birlikte öğretmenler eğitim ve öğretimde gerçek potansiyellerini ortaya koyabileceklerdir.” diye konuştu.

Beş yıl içinde 600 bin öğretmene uzaktan eğitim yoluyla ulaşması planlanan programa, ilk duyurudan sonra 3 bin okul başvurdu. İlk yıl için 3 bin okul ve 100 bin öğretmene ulaşmayı hedefleyen Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi’nin ilk aşamasında bilgisayarın eğitimde bir araç olarak kullanılmasına yönelik, Microsoft Windows, Microsoft Office ve internet kullanımı başlıkları yer alıyor. Eğitim sonunda programı başarı ile tamamlayan öğretmenlere Microsoft tarafından eğitim katılım belgesi verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sınavları başarı ile tamamlayanlara verilecek MEB onaylı başarı belgesi ise, öğretmenlerin kariyer basamaklandırma sistemi ve yükseltmelerinde geçerli olacak.

Öte yandan Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi’nin bir bileşeni olan Eğitim Yönetim Sistemi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın süreci yakından takip etmesine olanak sağlanıyor. MEB’in, bu sistemle öğrenmenin etkinliğini artırmak amacıyla öğretmenlerin öğrenim süreci ve gelişimlerini izlemesi, yönlendirmesi ve birçok rapor ile bilgiyi alması mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları