Microsoft'un IE9 planlarında XP'ye yer yok!

Windows XP hakkında müjde bekleyen XP'ciler... MS'in son açıklaması hoşunuza gitmeyecek!

Windows XP'ye kötü haber!

Dün burada yayınladığımız haberde, Internet Explorer'ın, yeni sürümün yayınlanmasına rağmen kan kaybına dur diyemediğinden bahsetmiştik. Hitslink'den gelen rakamları sizinle paylaştığımız bu haberin ve ikinci sayfada bulacağınız NetApplications verilerinin ardından herkes, IE9'un Windows XP'ye de gelecek diye beklemeye başlamıştı. Ancak Microsoft'un son açıklaması, XP'cileri pek de sevindirecek gibi değil...

Internet Explorer, son sürümünün yayınlamasına rağmen geçtiğimiz ay Chrome ve Safari önünde kan kaybetmeye devam etti. Ancak Microsoft, IE9'u Vista ve Windows 7 ile sınırlamakta kararlı.

IE reklam direktörü Ryan Gavin, Windows XP'nin dışarıda bırakılması kararının bilinçli olarak verildiğini söylüyor ve ekliyor: '10 yıl öncede kalan bir şeyin üzerine başka bir şeyi (IE9'u) inşa edemezsiniz.' Gavin, Microsoft'un 'ikinci bir düşünce'ye sahip olmadığını da vurguluyor.

NetApplications rakamları da aynı şeyi söylüyor!

NetApplications rakamları da aynı şeyi söylüyor!

Kaliforniya tabanlı Net Applications'a göre IE pazar payında Mart'ta onda dokuz puan gerilemeyle yüzde 55.9'da karar kıldı. Chrome, tüm tarayıcılar arasında onda altı puan yükselerek yüzde 11.6'ya ulaşırken Safari de onda üç puan kazanarak yüzde 6.6'ya yükselmeyi başardı.

Gavin'e göre IE9 rakamları sadece Vista ve Windows 7 üzerindeki kullanımı göz önüne alınarak hesaplanmalı ve raporlar buna göre hazırlanmalı. Net Applications'a göre Windows 7'li PC'lerde IE9, yüzde 3.6 pazar payına sahip.

Microsoft, IE9'u bu ay içerisinde Windows Update'ten sunmaya hazırlanıyor. Bu Microsoft'un tarayıcısını yaymakta kullanacağı en önemli kozlardan. Mozilla da yakın zamanda önceki Firefox sürümlerini kullanan müşterilerine otomatik güncelleme yoluyla Firefox 4'ü teklif edecek.

Okuyucu Yorumları