Microsoft: Windows Millenium Desteği Sona Eriyor

Windows Me kullanıcıları için sene sonu ayrı bir önem taşıyor. Microsoft, işletim sistemi için sunduğu desteği üç sene sonra bitiriyor ancak ücret ödemeyi kabul edenler bu destekten bir sene daha faydalanabilecekler.

Microsoft: Windows Millenium Desteği Sona Eriyor

Bir işletim sisteminin kullanılması hata yamaları ve güvenlik güncellemeleri düzenli bir şekilde desteklendiği zaman mantıklıdır. Ancak Microsoft geçen yaz daha Windows işletim sisteminin daha eski sürümleri olan Windows 98 ve SE’nin desteğini sonlandırdıktan sonra 31.12.2003 tarihinden Windows Me için sunduğu desteği de resmi olarak bitirdi.

Millenium Edition, böylece Microsoft tarafından toplamda sadece üç sene boyunca güncellemelerle desteklendi. Buna karşılık Windows 98 versiyonu beş ve SE sürümü ise dört sene boyunca desteklenmişti. Buna karşılık Windows2un XP versiyonlarının daha uzun süre desteklenmesi bekleniyor. XP Professional ve Home Edition’larının her biri için beş senelik bir süre öngörülüyor.

En azından Microsoft, Windows Me için 2004 sonuna kadar güvenlik güncellemeleri hazırlamaya ve yayınlamaya devam edecek. Ayrıca bu süre içerisinde şirket bazındaki müşteriler için ücretli olarak destek sunmaya da devam edecek.

Ancak Microsoft’un 2004’ten itibaren desteğini kaldırdığı tek yazılımı Windows Me değil. Ayrıca Windows 9x’deki Service Pack 2’li Internet Explorer 5.5, SE, Me, NT ve 2000’de Microsoft’un artık destek vermediği yazılımlar.

Okuyucu Yorumları