Microsoft'tan büyük Office anlaşması!

Microsoft'un pek çok cep üreticisiyle yaptığı anlaşma, bakın Android kullananlara ne getirecek...

Microsoft'tan büyük anlaşma!

Geçtiğimiz ay Microsoft'un Office uygulamasının Samsung'un Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde önyüklü olarak geleceği konusunda söylentiler vardı hatırlayacak olursanız. Yalnızca bu değil, Samsung ve Microsoft'un Office de dahil olmak üzere pek çok Microsoft uygulaması konusunda el sıkıştığı da ortaya çıktı. Öte yandan listede yalnızca Samsung yok, Casper da dahil olmak üzere pek çok marka yer alıyor.

Microsoft, uygulamalarını yalnızca Windows Phone platformunda değil, Android platformunda da pek çok marka altında kullanıcılara sunacak. Anlaşma dahilinde Samsung'un da içinde olduğu toplam 11 marka bulunuyor.

Casper (Türkiye)
Dell (Amerika)
TrekStor (Almanya)
JP Sa Couto (Portekiz)
Datamatic (İtalya)
DEXP (Rusya)
Hipstreet (Kanada)
QMobile (Pakistan)
Tecno (Afrika)
Pegatron (Global)

Türkiye'den Casper'la anlaşma sağlayan Microsoft, Amerika'dan Afrika'ya değin pek çok ülkede üreticilere Android cihazlarında uygulama sağlayacak. Her partnerine Word, Excel, PowerPoint ve OneNote önyüklü uygulama desteği sunacak olan Microsoft, bunlara OneDrive ile Skype'ı da dahil ediyor.

Henüz Samsung tarafından Microsoft'un Office uygulamasının Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'le önyüklü olarak geleceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat bu iki cepte Microsoft Office'i önyüklü olarak bulamazsak da OneDrive'ın 2 yıllık bir süre için ücretisz olarak sunacağı 100 GB'lık ek alanın kullanıcıları bir hayli memnun etmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları