Microsoft, Bing sohbet robotunu Windows 11'e entegre ediyor

Microsoft, yapay zeka destekli Bing sohbet robotunu Windows 11'in içine entegre adacek önemli adımı attı: Bing sohbet robotuna Windows 11 görev çubuğundan sınırsız erişim sağlayabileceğiz.

Microsoft, Bing sohbet robotunu Windows 11'e entegre ediyor

Microsoft'un yapay zeka alanındaki atılımı çılgınca oldu ve şimdi de zaman zaman "akli dengesi bozulan" Bing sohbet robotuna erişimi daha da kolaylaştırmayı planlıyor. Şirket, ChatGPT'yi temel alan ve Google'ın Bard sohbet robotunu geride bırakmak için hızla dünyaya yaymaya çalıştığı yeni yapay zeka destekli Bing'in Windows 11 güncellemesiyle kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Sohbet robotuna doğrudan görev çubuğundan sınırsız erişim sunulacak.

Yapay zeka destekli Bing web ve mobil uygulamalarında olduğu gibi çalışacak. Bir arama metni girebilecek, sohbet başlatabilecek, soru sorup yanıt alabilecek ve içerik üretebileceksiniz. Microsoft bu yeniliği, “Windows’un büyük atılımı” olarak lanse ediyor. Bu özelliği kullanmak için Bing Preview programına kayıtlı olmak gerekiyor.

Windows 11 güncellemesinin geri kalanı, daha sonra değineceğimiz diğer yeni eklemeler ve yeteneklere odaklanıyor. Bununla birlikte, Bing'in yapay zeka sohbet robotunun Microsoft’un birçok ürününe entegre olsa da, zaman zaman tutarsız yanıtlar vermekte olduğu da bir gerçek. Bu da, henüz tam olarak hazır olmadığı yorumlarını beraberinde getiriyor.