Mobil cihazları soğuktan korumanın 10 yolu!

Cep telefonuzu ve laptop'unuzu soğuk havalara karşı nasıl koruyabilirsiniz? İşte 10 faydalı ipucu!

Cihazınızı soğuktan koruyun!

Çoğumuzun hayatının bir parçası haline gelmiş olan mobil cihazlarımız hem çok sıcaktan hem de çok soğuktan olumsuz yönde etkilenebiliyorlar. Kış günlerinin giderek ağırlığını hissettirmeye başlaması ile birlikte kullanıcıların mobil cihazlarını kullanırken daha dikkatli davranması gerekiyor.

Uzun süre soğuk havaya maruz kalan mobil cihazlar en çok ekran donması, renklerin bozuk görünmesi ve pilden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Türkiye dâhil Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki 75'ten fazla ülkede hızla büyüyen Prestigio, mobil cihazlarını soğuktan korumak için kullanıcıların yapması gerekenleri bir araya getirdi.
İşte mobil cihazları soğuktan kaynaklanan hasarlardan korumak için Prestigio'nun tavsiyeleri;

1- Çantanızda taşıyın

Dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarınızın ekranlarının ve pillerinin soğuktan kaynaklanan hasarlara maruz kalmaması için özel kılıflarının içinde ve mümkünse çantanızın içinde taşıyın.

2- Uyku modu yerine kapalı tutun

Dizüstü bilgisayarınızı ya da tabletinizi soğuk bir ortamda uzun bir süre kullanmayacaksanız, uyku modunda bırakmak yerine tamamen kapatın.

3- Açmadan önce bekleyin

Cihazınız çok soğuk bir havaya maruz kaldıysa ev ya da ofisinize geldiğinizde cihazı hemen açmak yerine kullanmadan önce ortam sıcaklığına uyum sağlaması için biraz bekleyin.

4- Vücudunuza yakın tutun

Akıllı telefonların ekranları soğuk havadan etkilenmeye çok müsaittir. Soğuk havada dışarıdayken telefonunuzu vücudunuza yakın bir konumda taşırsanız, vücut sıcaklığınız cihazınızın korunmasına yardımcı olacaktır.

5- Kulaklık kullanın

Akıllı telefonunuzu cebinizden çıkarmadan görüşmelerinizi bir bluetooth kulaklık ile yapabilirsiniz. Böylece cihazınız doğrudan soğuğa maruz kalmamış olur.

Araçta bırakmayın... ve 4 tavsiye daha!

Araçta bırakmayın... ve 4 tavsiye daha!

6- Araçta bırakmayın

Koruma kılıfı ya da çanta içinde olsa bile mobil cihazlarınızı soğuk havalarda arabanızın içinde bırakmayın.

7- Isıtıcı önüne koymayın

Soğuk bir ortamdan eve ya da ofise geldiğinizde cihazınızı ısıtmak için asla bir ısıtıcı önüne koymayın.

8- Zorunlu olmadıkça kullanmayın

Hava sıcaklığının çok düşük olduğu yerlerde cihazını ne kadar az kullanırsanız hasar görme olasılığı da o kadar düşük olur.

9- Çalışmaya zorlamayın

Eğer cihazınız donduysa ya da kendi kendini kapattıysa tekrar çalıştırmak için zorlamayın. Sıcaklığın normal seviyede olduğu bir ortama gidip bir süre cihazın ısınmasını bekledikten sonra yeniden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

10- Yedek pil bulundurun

Eğer zor hava koşullarında bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız soğuktan kaynaklanacak olası bir pil arızası durumuna hazırlıklı olmak için yanınızda bir yedek pil bulundurmanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları