Mozilla, 'App Store' açacağını onayladı!

Firefox'un babası Mozilla da Apple ve Google'ın yolundan gidecek: İşte Mozilla'nın son kararı!

Beklenen gerçek oldu!

Mozilla, geçen hafta yayınladığı raporda, kârlarının geçen yıla göre yüzde 34 arttığını belirtirken, kuruluşun gelecekte neler planladığını da açıkladı.

Bu planlardan biri, Android'de çalışan bir Firefox ve rapora göre birkaç ay içinde yayınlanacak. Daha şaşırtıcı bir plan ise kuruluşun "Açık Web Uygulaması Ekosistemi" adını verdiği platformdan ve aygıtlardan bağımsız bir uygulama mağazasıydı.

Bir uygulamayı kullanarak oluşturduğumuz bilgilerin, o uygulamada veya platformda sıkıştığını düşünen Mozilla'ya göre kullanıcı internetle tam manasıyla bir araya gelemiyor, oluşturulan bilgilere bağlantı verilemiyor ve bulunması zor oluyor. Mozilla, "Açık Web Uygulaması Ekosistemi" ile bu sorunlara bir çözüm getirmeyi düşünüyor.

Mozilla, web uygulamalarının taşınabilirlik ve platformlar arası destek için HTML5, CSS ve Javascript kullanması gerektiğini belirtiriyor.

Apple'ın App Store'undan sonra, Google'da Chrome Web Store üzerinde çalışmalara başlamış, Mozilla ise benzer planlarını Mayıs ayında duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları