MS, bu cihazlara hiç sıcak bakmıyor!

Microsoft'un bu cihazları hiç sevmediği ortaya çıktı! İşte o cihazlar ve MS'tan rakibe bir taş...

MS, bu cihazları sevemedi!

Microsoft'un taşınabilir konsol piyasasına sıcak bakmadığı, Xbox bölümü operasyon müdürü Dennis Durkin'in Sony'nin el konsolu PSP Vita hakkında yaptığı bu açıklama ile ortaya çıktı:

'Şu an piyasaya taşınabilir özel bir cihaz sürmek isteyip istemediğimden emin değilim. DS'yi düşünüyorum - 3DS'ye baktığınızda insanların beklediği kadar başarılı olmadığını görüyorsunuz. Yani bu çok kalabalık bir piyasa ve birçok değişikliğin olduğu bir piyasa. Dolayısıyla bunun iyi bir fikir olduğundan emin değilim. Bir şirket olarak oynayabileceğiniz sayılı bahis vardır ve iddiamı bu yönde kullanmaktan emin değilim.'

Durkin'e göre Sony'nin oyun alanında odaklanma sorunu var. Sony'nin 3D, hareket denetimi, çokluortam teknolojilerine yaklaşımı Durkine'e göre bir çeşit 'av tüfeği yaklaşımı'. Microsoft Xbox takımı, farklı alanlara dallanmak yerine Xbox live gibi güçlü olduğu yerlere odaklanmayı tercih ediyor.

Microsoft'un Windows Phone 7'yle olan tüm mobil oyun stratejisi, Xbox Live entegrasyonuna dayanıyor ve temel bir işlevsellik sunuyor. Ancak Xbox, Kinect ile daha önce denenmemiş bir şeyi başarmış ve takımına başarı kazandırmıştı. Bu nedenle Xbox 360 konsollarında yeni ve cesur konseptlerle karşılaşabiliriz.

Okuyucu Yorumları