MS: Kusan IE8 reklamları darbeye neden oldu

MS, Windows bölümünün başına çok sevilen bir ismi getirdi. Bu atamanın nedeni isen "kusan reklam"...

Windows ondan sorulacak!

Microsoft Windows denildiğinde akla gelen ilk isim Bill Gates olur. Gates emekliliğin tadını çıkartırken Microsoft içerisinde büyük bir değişim oldu. Windows bölümünün başına Steven Sinofsky getirildi.

Microsoft'un yeni Windows şefi bilgisayar kullanıcılarının seveceği biri, Windows 7'nin sayısız program hatasını erkenden düzelten, Windows ve Windows Live mühendislik grubunun lideri. Windows 7'nin daha piyasaya çıkmadan bu kadar tutmasının sebebi RC sürümünün sorunsuz çalışması ve basının da bunu yansıtması olmuştu. Eğer Steven Sinofsky olmasaydı Windows 7 daha RC sürümünde hatalarla dolu bir facia olarak yola çıkabilirdi.

Bu değişikliğin sebeplerinden birinin de Internet Explorer için çekilen mide bulandırıcı, kusan reklama önceki sorumlu tarafından onay verilmesi olduğu fısıltılar arasında. Böyle faciaların tekrar yaşanmaması için başta Sinofsky gibi sağlam birinin olması gerekiyor.

Aslında Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın bu atamayı daha önce yapması gerektiği konuşuluyor. Ama Steve Ballmer yükselmeyi çok önceleri hak eden Sinofsky'i atamadan önce Windows 7'nin neredeyse bitmesini bekledi. Steven Sinofsky eski işindeki başarısını ve program hatalarına olan düşmanlığını devam ettirirse, Windows'un geleceği çok daha parlak olacak.

Okuyucu Yorumları