N120: Samsung'un yeni netbook'u sahalarda

Taşınabilir PC dünyasına hızlı bir giriş yapan Samsung, yeni netbook'u N120 ile hız kesmiyor...

Samsung tam gaz devam!

Samsung Electronics tarafından tüketicilere sunulan N120 netbook, çevre ve kullanışlılık ile ilgili öncü standart kabul edilen TCO 3.0 belgesine layık görüldü. Böylece, Samsung N120'nin kullanıcı dostu özellikleri ve yüksek performansının yanı sıra çevre konusundaki duyarlılığı da belgelendi.

Üretiminde cıva ve diğer tehlikleli maddelerin kullanılmadığı N120, arkadan aydınlatmalı LED ekranı sayesinde çok daha az enerji tüketiyor. Enerji-etkin LED ekranı ve üstün işlemci performansı ile Samsung N120, 6 hücreli bataryası ile 10,5 saate kadar kullanım olanağı sağlıyor.

Verimlilik ve çarpıcı stili birarada isteyen tüketiciler için özel olarak tasarlanan çevre dostu Samsung N120 netbook, kolay kullanımı yüksek performans ile birleştiriyor. Gelişmiş ses sistemi ile hareket halindeyken de zengin bir multimedia deneyimi yaşatan N120, dayanıklı ve ince kasası ile özgürlüğünüzün sınırlarını genişletiyor. Yazı yazmayı kolaylaştıran, 12 inçlik PC tarzındaki klavye ve küçük formuna rağmen optimize edilmiş tuşlar, Samsung N120 kullanıcılarına yazı yazma keyfini tam anlamıyla yaşatıyor. Çok daha hızlı ve daha az hatalı bir şekilde yazı yazılabiliyor.

10.1 inçlik Samsung N120, hızlı ısı değişimlerinden, elektrik akımında dalgalanmalara birçok teste tabi tutularak dayanıklılık konusunda yeni standartlar belirliyor. Hafif, zarif ve sağlam yapısıyla seyahatte kullanım için ideal özellikler sunuyor.

Samsung N120 netbook Teknosa Mağazaları'nda tüketicilere sunuluyor.

Samsung N120'nin özellikleri

Samsung N120'nin özellikleri

Intel Atom N280 işlemci
Samsung N120, netbook kullanırkenkeyifli bir Internet deneyimi yaşatmak için özel olarak tasarlanan Intel'in en küçük ve en düşük enerjili işlemcisi Intel Atom işlemcisini içeriyor. Yepyeni bir mikromimari üzerine kurulan Intel Atom işlemci, enerji etkinliğini artırıyor ve bu sayede batarya ömrünü uzatıyor. Aynı zamanda daha fazla mobil performans ve sisteme yanıt verme özelliği sunuyor.

Orijinal Windows XP Home
Birçok multimedya özelliği ile donatılmış olan Windows XP Home Edition netbook'unuzun gerçek potansiyelini kullanabilmenizi hedefliyor. Özellikle evde kullanıma yönelik olarak tasarlanmış olan Windows XP Home Edition, dijital çağın heyecan veren deneyimlerini parmaklarınızın ucuna taşıyor. Dijital resimlerden, müzik parçalarına, videolardan kendinize ait ev ağı kurmanıza kadar birçok uygulamada Windows XP Home Edition dijital çağa kolay geçişinize yardımcı oluyor.

Daha zengin ses
2 adet 1.5 vatlık stereo hoparlör ve sub-woofer'a sahip entegre SRS 2.1ch sistemi sayesinde kullanıcılar hareket halindeyken zengin multimedya deneyiminin keyfini çıkarıyor.

Geniş klavye
10.1''lik netbook'taki 12'' klavye sayesinde çok daha kolay ve hızlı yazı yazılabiliyor. Küçük boyutuna karşın ergonomik tasarımı ve tuşlar arasındaki ideal mesafe ve geniş touchpad'i ile bilekler daha az yoruluyor, daha az hata yapılıyor, daha hızlı yazı yazılabiliyor ve çok daha keyifli çalışılarak, daha verimli sonuçlar elde ediliyor.

İnce ve zarif tasarım
Kendi sınıfında öncü sayılabilecek zarif ve ince tasarımı kullanıcıların hareket halindeyken çok daha fazla işlem yapabilmesine olanak tanırken, Samsung N120 görüntüsüyle de dikkat çekiyor. El çantasında, valizde ya da iş çantasında rahatlıkla taşınıyor.

Daha uzun ömürlü pil
Uzun ömürlü 6 hücreli batarya herhangi bir güç kaynağından bağımsız olarak, hareket halindeyken daha uzun performans için 10.5 saate kadar sürekli kullanım olanağı sunuyor ve maksimum hareket özgürlüğü sağlıyor. Samsung N120'nin enerji etkin LED ekranı da bataryanın daha uzun ömürlü olmasına katkıda bulunuyor.

Hafif
Yalnızca 1.28 kg olan ağırlığa sahip olan (6 hücreli pil dahil) ultra hafif netbook, hareket halindeyken dahi maksimum performans sağlamak için gelişmiş bağlantı olanakları, ergonomik klavye gibi kapsamlı fonksiyon ve özellikler birarada sunuyor.

Dayanıklı kasa
Sağlam Samsung Duracase kasa dayanıklılığı ve güvenilirliği sağlıyor ve kullanıcılarına güven veriyor. Samsung N120 netbook, kalitesini test etmek için 54 zorlu testten geçirildi. Bu testler arasında ani ısı değişiklikleri, elektrik akımında dalgalanmalar gibi zorlayıcı testler yer alıyor.

Sevdiklerinizle sürekli bağlantıda olun
Entegre 1.3 megapiksel çözünürlüklü dijital hareketli kamerası ile arkadaşlarınız ya da aileniz ile sürekli bağlantıda olmanız için video-konferans ya da canlı mesajlaşma gibi yöntemler sunuyor. Kamera sabit kameranın çözünürlüğünü ve görüntü kalitesini, video kameranın yüksek çerçeve hızı ile biraraya getiriyor.

Basit veri paylaşımı
3'ü 1 arada hafıza kartı okuyucusu, 3 adet yerleşik USB bağlantı noktası ve Bluetooth 2.0+EDR (Artırılmış Veri Hacmi ) gibi gelişmiş bağlantı araçları ile basit veri paylaşımına olanak sağlıyor. Bu araçlar sayesinde kullanıcılar kolayca fotoğraf, film ve verileri tüm modern kameralara, diğer multimedya cihazlarına ya da ses-görüntü aygıtlarına aktarılabiliyor.

Sağlıklı çalışma ortamı
En son medikal teknolojileri kullanan Samsung'un antibakteriyel klavyesi bakterilerin yaşaması ve üremesini imkansız kılan özel bir madde ile kaplıdır. Böylece gerçek anlamda tüm bakteriler yok edilir, netbook sürekli temiz kalır ve çok daha hijyenik bir çalışma ortamı yaratılmış olur.

Çevre Dostu
Samsung'un kendi sertifikasyon markası (ECO) çevre dostu özellikleri garanti eder. Bu özellikler arasında, tehlikeli madde ve materyallerin çıkarılması, etkin enerji tüketimi ve çevreye daha duyarlı materyallerin kullanımı yer alır.

Garanti
Tüm bu üstün özellikler bütün Samsung dizüstü bilgisayarları için geçerli olan sınıfının en gelişmiş garanti hizmetleri ile destekleniyor. Dizüstü bilgisayarda bir arıza ya da hatanın oluşması durumunda Samsung'un uluslararası garanti altyapısının hizmetleri devreye giriyor ve kullanıcıların en kısa zamanda işlerine geri dönmeleri için ürünü alarak hızlı bir şekilde onarıyor ve geri veriyor. Bir sene geçerli uluslararası garantinin yanı sıra Türkiye'de garanti kapsamı 2 senedir.

Servise kadar yorulmayın...

Türkiye'de sunulan teknik destek hizmeti ile arıza durumunda kullanıcılar, 444 77 11 numaralı destek hattını arayarak ürünü istedikleri yerden aldırarak, üründeki sorun giderildikten sonra da istediklere yere teslim ettirebiliyorlar. Halihazırda Türkiye'de 13 adet servis noktası bulunuyor; 2009 yılının sonunda kadar servis noktası sayısının 30'a çıkarılması planlanıyor.

Samsung N120'nin Teknik Özellikleri

Samsung N120'nin Teknik Özellikleri

İşlemci - Intel ATOM İşlemci N270 (1.60 GHz, 533 MHz, 512 KB)
İşletim Sistemi - Orijinal Microsoft Windows XP Home (SP3)
Hafıza - 1 GB (DDR2 / 1 GB x 1)
LCD - 10.1" WSVGA (1024 x 600) SuperBright© Gloss LED arkadan aydınlatmalı
HDD - 160 GB (5400 rpm SATA)
Optik Sürücü ---
Grafik İşlemci - Intel GMA 950 (Int. Graphic)
Kablosuz LAN - 802.11b/g - Bluetooth 2.0 + Gelişmiş Veri Hızı, LAN 10/100 Eternet
I / O bağlantı noktaları - 3'ü 1 arada Kart Okuyucu (SD, SDHC, MMC)
- 3 adet USB 2.0
- 1 adet kulaklık çıkışı
- 1 adet mikrofon girişi
- 1 adet entegre mikrofon
- 1 adet VGA Bağlantı Noktası
- 1 adet RJ45 (LAN)

Multimedya - 1.3 Megapiksel Web Kamera
Pil Ömrü - 6 Hücre (5900mAh) Lityum iyon – 10.5 saate kadar
Video izleme - durumunda 6 saate kadar
6 Hücre (5200mAh) Lityum iyon – 9 saate kadar
Video izleme durumunda 5.2 saate kadar
Klavye - 84 tuş (Avrupa ve diğerleri), Karakter aralığı 18.5 mm (12'''lik bir dizüstü bilgisayarın klavyesi ile birebir aynı ebat)
83 tuş (ABD, Kore, BDT)
Hoparlör - 3 W Stereo Hoparlör (1.5 W x 2)
Sub-woofer
Ebatlar (G x Dx Y) - 272 x 188.5 x 29.8 mm
Ağırlık - 1.28 kg ( 6 hücreli pil dahil)
Garanti - 1 Sene Geçerli Uluslararası Garanti

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları