Neden Windows 8'i düşünelim?

Windows 7'ye daha yeni geçmişken Windows 8'i düşünmek için iyi bir neden var mı? Araştırdık...

Windows 8'i beklemek...

Windows Vista'nın yüksek donanım ihtiyaçları yüzünden başarısız olması Windows XP'nin ömrünü uzattı. Bu da Windows sürüm yükseltme döngüsünü tüketiciler için bozdu.

XP'nin çok yaşlanmasıyla birlikte kullanıcıların imdadına yeni teknolojileri barındıran, hızlı ve kullanışlı Windows 7 yetişti. Windows 7 satışları 150.000.000'u aştı ve inanılmaz bir hızla sürüyor. Yani Windows 7, yeni bir Windows XP oldu, hatta daha da ötesi olmayı başardı.

Şimdi Microsoft resmi açıklama yapmasa da Windows 8 ile ilgili sızan bilgiler kafa kurcalıyor. Windows 8, 7'den iyi olsa bile daha Windows 7'ye geçeli kısa bir süre olmuşken, bundan 2 ya da 4 yıl sonra kullanıcıların elini cebine tekrar atması pek de kolay görünmüyor.

Microsoft'un Windows 8 planları...

Microsoft'un Windows 8 planları...
Sızan belgeler ortalığı karıştırdı...

Windows 8 şüphesiz daha önceki Windows'lar gibi daha iyi ve yeni teknolojiler barındıracak; hatta belki de şaşırtıcı derecede farklı olacak. Ancak bunun kendini kanıtlamış, iyi çalışan ve parası ödenmiş Windows 7'nin gelecekte yerini alıp alamayacağı büyük bir soru işaretinden ibaret.

Buradaki haberimizde, Windows 8 söylentilerinin Windows 7'ye verdiği zararlardan bahsetmiştik. Microsoft da büyük ihtimalle bu durumun farkında ve yaptığı açıklamalarda, "Windows 8'i boşuna beklemeyin" mesajını vermeye çalışıyor. Aynı doğrultuda, Windows 8 hakkında açıklama yapmaktan da kaçındığını görebiliyoruz. Son dönemde ortaya çıkan Windows 8 haberleri de doğrudan Microsoft'tan gelmiyor. Tüm haberler, sızan birkaç belge ve tahminler doğrultusunda hazırlanıyor.

Kısacası Microsoft'un Windows 8 için hiç de acelesi olmadığını söylemek yanlış olmaz. Söylentilerin aksine, yakın gelecekte yeni bir Windows görebileceğimizi de pek zannetmiyoruz. Zaten Microsoft'un böyle bir planı olması da gerçekçi değil; halen müthiş satış rakamlarına imza atan bir Windows 7 varken, yeni Windows'u hızla piyasaya sürmek pek de gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır.

Okuyucu Yorumları