Netflix'in yeni serisi Sandman'de her şey neden garip görünüyor? Netflix açıklama yaptı...

Netflix'in yeni dizisi Sandman'de görüntüler neden garip görünüyor? Netflix, konu hakkında açıklama yaptı...

Netflix'in Sandman'inde görüntüler neden "acayip" görünüyor?

Netflix'te The Sandman'i izliyorsanız, görüntülerde ufak bir gariplik olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Her şey gerilmiş, ekranın üstüne ve altına doğru uzatılmış görünüyor. Bu konudaki kullanıcı şikayetleri Twitter'da hızla yayıldıktan sonra Netflix konu hakkında açıklama yapmak zorunda kaldı.

Netflix, Variety'ye "Fark edebileceğiniz gibi, dizideki ortamların çoğu gerçeküstü ve genellikle bir rüyanın buna benzer şekilde hissettirdiğini söylüyoruz" dedi. Başka bir deyişle, fark edilen gariplikler, bir rüyanın görünümünü temsil etmek için bilinçli olarak verilmiş sanatsal bir karar.

Bu hayal ürünü dizi, Neil Gaiman'ın 1989'dan 1996'ya kadar 75 sayı yayınlanan, övgüler alan çizgi roman serisine dayanıyor. Hayallerin ve kabusların kralı Dream'i (Tom Sturridge), kendi diyarına, The Dreaming'e düzeni geri getirmek için çabalarını başlatırken takip ediyor.

Dizi, bir çizgi roman uyarlaması için nadir olan bir şekilde oldukça olumlu eleştirilerle karşılanmış olsa da, garip görseller söz konusu olduğunda hayranlar arasında belirgin bir memnuniyet bulunmuyor. Bazıları bu tercihi "dikkat dağıtıcı" ve "izlenemez" olarak nitelendirirken, bazıları uzatma oranlarını matematiksel olarak hesaplayarak bu garipliğin varlığını doğrulamaya çalışıyor. Bazıları ise bu etkiyi fark bile etmediğini söylüyor.