News ortaklığı MySpace'i değiştirmek istiyor.

Durmadan kan kaybeden MySpace'te değişim rüzgarları mı esiyor? Detaylar burada...

MySpace değişecek mi?

News Ortaklığı'n en yetkili kişisi olan Jonathan Miller'dan aldığımız bilgilere göre firmasının video oyun ayağını, Myspace'i değiştirerek büyütmek istiyor.

Pasadena, California'da yaptığı açıklama ile gözler bir anda Miller'a döndü: "Myspace'i oyun platformu olarak başarılı görüyorum. Gelecekte burayı insanların buluşup oyun oynadığı bir yer olarak görüyorum."

Kullanıcı bazlı video Youtube'un, profesyonel video ise Hulu'nun egemenliğinde. Facebook da kullanıcı profilinde sınır tanımıyor. Myspace'e bu alanda yaşaması için çok az seçenek kalıyor.

comScore'un yaptığı araştırmaya göre Facebook aylık kullanıcı bazında Myspace'e 76.3 milyonluk büyük bir fark atarak bu alandaki hakimiyetini koruyor.

Bir konferansta Myspace'in büyük bir eğlence portalı olması gerektiğini söyleyen Miller sözlerine şu şekilde devam etti: "Müzik, oyun, video ve bunun gibi şeylere odaklanmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat şunun da farkındayız ki video oyunlar şu an iletişim ve arama kategorilerinden sonra 3. derece öneme sahip."

Bir analist olan Richard Greenfield'ın yaptığı açıklama da Myspace'in video oyun alanında başarılı olabileceği yönünde.

İnternet dünyasında her geçen gün yeni birisi liderlik koltuğuna otursa da Myspace kendi koltuğunu Facebook'a kaptırdı ve geri alamıyor. Video oyun alanında yoğunlaşması, kaybettiği ünü geri toplamasına yardımcı olabilir diye düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları