Nokia’nın Oyun Konsolu

Nokia, yeni mobil oyun konsolu Nokia N-Gage’i Londra, ve Sydney’de düzenlediği “N-Gage’e hazır ol” gösterileriyle kullanıcılara tanıttı.

Nokia’nın Oyun Konsolu

Nokia N-Gage sayesinde çok sayıda oyuncunun Bluetooth ya da “over the air” oyun teknolojisiyle operatör şebekesi üzerinden bağlanması ile kullanıcılar yüksek kalitede oyun oynayabiliyor. Yeni iş modellerine olanak sağlayan Nokia N-Gage, şebeke operatörleri, oyun yayıncısı ve diğer servis sağlayıcı firmalara yeni hizmet içerikleri üretimine olanak sağlayan ilk platform.
Oyun oynama özelliğinin yanı sıra üç-bantlı GSM 900/1800/1900 şebekleri ile uyumlu dijital müzik çalar ( MP3 / AAC) ve stereo FM radyo özelliğine de sahip olan Nokia N-Gage oyun konsolu, 2003’ün dördüncü çeyreğinde beş kıtada kullanıcıların hizmetine sunulacak.
Nokia’nın, pazara yönelik yüksek kalitede ve dikkat çekici bir oyun katalogu hazırlamak amacıyla Activision, Eidos, Sega, Taito ve THQ gibi dünyanın en ünlü oyun yayıncıları ile çalıştığı da açıklandı. Nokia yetkilileri, N-Gage’e özel yüksek performanslı oyunların ise mobil hafıza kartlarıyla ayrı olarak satışa sunulmasının planlandığını ve hafıza kartı ile oyun satışının daha zengin içerik, geliştirilmiş ses sistemleri ve daha büyük bir oyun dünyasına sahip yeni bir çeşit mobil oyun kavramına olanak sağlayacağını belirttiler.

Okuyucu Yorumları